Orbán Viktor: hova lett a pénz az uniós költségvetésből?

2023. 06 30. 10:59

„… majdnem minden európai uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében.”

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

„Műtét” felforrósított kapával

2023. 06 30. 09:02

– avagy a gyűrűsi lólopás

Hogy mi lett a többi lóval? Homály fedi a történetet…
Fotó: Zalatáj

A Zalatáj számolt be annak idején arról, hogy az őshonos lovakból álló gyűrűsi ménesből több állat is eltűnt. Az akkori információk több ló ellopásáról szóltak. Ám a rendőrségi nyomozás során arra a megállapításra jutottak, hogy csak egyetlen lovat lovasított meg egy helybéli férfi.

tovább olvasom...

Egy szigorú prókátor „értékítélete”

2023. 06 30. 08:57

Hétpróbás zsiványok egész sorát próbálta kimosdatni a bíróság előtt prókátor uram.
Fotó: képernyőfotó

A távozó igazságügyi miniszter, Varga Judit munkásságát értékelte minap a Népszavában egyik hajdani elődje, Bárándy Péter. Aki némi kollegialitásra, visszafogott megítélésre számított utóbbi részéről, tévedett, a Medgyessy-kormány tárcavezetője alaposan leszólta Judit asszonyt.

tovább olvasom...

Jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

2023. 06 30. 08:52

Balról Balaicz Zoltán, jobbról Balogh László, középen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

A kormány jelentős támogatást nyújtott és nyújt ahhoz, hogy a rezsiár növekedése miatti terheket a települések kigazdálkodhassák, jövőre 83 milliárd forintot különített el az önkormányzatok rezsitámogatására – mondta Gulyás Gergely a Megyei Jogú Város Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Esztergomban.

tovább olvasom...

Egyházi és világi előadások a magyarföldi Fatemplom Fesztiválon

2023. 06 30. 08:14

A felvétel egy korábbi rendezvényen készült.

Háromnapos Fatemplom Fesztivált rendeznek július 14. és 16. között a Zala vármegyei Magyarföldön. Az ökumenikus templom felszentelésének évfordulóján szabadtéri koncertek, világi és egyházi előadások váltják egymást – jelentették be a Göcseji Falumúzeumban tartott programismertető sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Elfogtak egy nagykanizsai férfit, aki erőszakoskodott egy fiatal lánnyal

2023. 06 30. 08:03

A nagykanizsai rendőrök néhány órán belül elfogták a férfit.

Kényszerítés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 21 éves férfi ellen, aki erőszakoskodott egy fiatal lánnyal Nagykanizsán – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

tovább olvasom...

Felgyújtotta a társasházat az egyik lakó Keszthelyen

2023. 06 29. 10:39

A Zala Vármegyei Főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza. A kár 170 millió forint.
Fotó: Zalatáj

Egy keszthelyi nő tavaly nyáron a lakhelyéül szolgáló társasházi lakásának hálószobájában öngyújtóval felgyújtotta az ágyneműjét, amitől a szoba berendezési tárgyai is lángra kaptak, majd a tűz az épületre átterjedve az ott lakók életét és testi épségét veszélyeztette, valamint 170 milló forint kárt okozott.

tovább olvasom...

Iván bácsi hiányos látlelete

2023. 06 29. 09:49

Nagyon ért a témához, hiszen maga is bevándorló.
Fotó: YouTube

A bevándorlás lehetőség is címmel ismeretterjesztő cikket írt a Népszavába Berend T. Iván, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke. Nagyon ért a témához a kilencvenharmadik évében járó Iván bácsi, hiszen maga is bevándorló – 1990-ben települt át az általa addig rendszeresen leszólt Egyesült Államokba.

tovább olvasom...

106 éves (!) hölgyet köszöntöttek Hévízen

2023. 06 29. 08:26

Szekszárdi Józsefnét, Erzsi nénit köszöntötte Papp Gábor, Hévíz város polgármestere. Erzsi néni 106. születésnapját ünnepelte.

tovább olvasom...

Aranyos egerszegi eredmények

2023. 06 29. 08:06

Nagy Napsugár a 800 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén – ezt is megnyerte.

Az úszók országos bajnokságai sorában az elmúlt héten a serdülők versenyét hirdette meg a Magyar Úszó Szövetség. Zalaegerszegről a Zalaco-ZÚK 4 fős serdülő csapattal vett részt a Kaposváron, a Csik Ferenc versenyuszodában, 2023. június 21-24. között megrendezett országos versenyen, ahol a 2008-as és fiatalabb lányok, valamint a 2007-es és fiatalabb fiúk álltak rajthoz.

tovább olvasom...