Varju-ügy: kár volt

2023. 02 01. 08:42

Varju pankrátorra kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya/honatya-kommandó előadott a köztévé épületében.

tovább olvasom...

Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnökkel folytatott megbeszélést

2023. 02 01. 08:30

Novák Katalint fogadja Sergio Mattarella.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.

tovább olvasom...

Navracsics Tibor zalaegerszegi bejelentése

2023. 01 31. 15:54

Hangsúlyosabb szerepet kapnak a vármegyék a fejlesztéspolitikában

Dr. Navracsics Tibor (b) és dr. Pál Attila közös sajtótájékoztatót tartott.

Az eddiginél sokkal decentralizáltabb fejlesztéspolitika megvalósítása a cél az európai uniós források tervezésére és felhasználására a 2027-ig tartó időszakban – közölte a területfejlesztési miniszter kedden Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Zalaapáti volt a végállomás

2023. 01 31. 13:47

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt kell felelnie egy iraki férfinak

Dr. Pirger Csaba sajtószóvivő adott tájékoztatást a vádemelésről.

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat Keszthelyen egy iraki férfi ellen, aki tavaly nyáron húsz migránst próbált átszállítani Magyarországon egy szűk teherfurgonban – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

tovább olvasom...

A finn „jéghercegnő”

2023. 01 31. 11:06

Északon is terjed a gender-elmebetegség

„Minna-Maaria” Antikainen férfiként látta meg a napvilágot közel hatvan évvel ezelőtt. (És persze most is férfi, de a gender-elmebetegség korában erről szemérmetesen hallgatni illik – a szerk.) 43 éves korában döntött úgy, hogy „nőként folytatja életét”.

tovább olvasom...

Ne rajongj, ne utálj!

2023. 01 31. 11:04

Jelenleg a szaúdi Al-Naszr csapatában szerepel.
Fotó: Getty Images

A világbajnoki döntő fölfűtötte a játék csodáját őrző hitem maradékát, aztán eltűnt a varázs. Nem ért váratlanul, de hervasztott, hogy a következő hetek legtöbb futballhíre – statisztikám nincs, meglehet, tévedek – a Cristiano Ronaldo-jelenség újabb tanulságait, a portugál további sorsát firtatta talán. Hova megy, hogy mondhat ellent néhány hónappal korábbi önmagának, lesz-e válogatott még, a sok pénz vonzza, vagy rekordjai védése, szaporítása, önnimbusza fenntartása csupán, és így tovább. Az érdeklődés az arab szerződés nyélbe ütésével sem lohadt, s mintha a gigasztár minden lélegzetvételéről tudnunk kellene továbbra is.

tovább olvasom...

Önök kérték Baranyai Krisztinát

2023. 01 31. 09:18

– avagy a „bojkottkerületek” lakói nem boldogok

Baranyai Krisztina: Jól kiszúrt a kormánnyal…
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Pénz állt a házhoz. Pártállástól függetlenül negyvennégymilliárd forint kormányzati támogatást kaptak megnövekedett rezsiköltségeikhez a tízezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek. Csupán azok nem kaptak, amelyek vezetője nem ment el az előzetes egyeztetésre. Budapest 23 kerülete közül hat – öt Gyurcsány-párti és egy független – vezetője nem tartotta fontosnak az egyeztetést, ahol a segítség részleteiről volt szó, így ők egy vasat sem kaptak.

tovább olvasom...

A bíróság döntött, Varju László bűnöző

2023. 01 31. 09:10

Első fokon elítélték a DK alelnökét

A Demokratikus Koalíció „Rambojának” akcióját a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette.
Fotó Manidiner/Ficsor Márton

A DK, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja alelnökének „a mai naptól papírja van arról, hogy bűnöző. Garázda cselekményét, melyet 2018 decemberében követett el, ma első fokon a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette” – emelte ki az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

tovább olvasom...

„Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal”

2023. 01 30. 15:06

Orbán Viktor tárgyalása Ilham Aliyev azeri elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök (b3) plenáris megbeszélése a Karmelita kolostorban 2023. január 30-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j).
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

tovább olvasom...

Novák Katalin fogadta az azeri államfőt

2023. 01 30. 14:53

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt a Sándor-palotában 2023. január 30-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában hivatalos látogatás keretében fogadta Ilham Alijevet, Azerbajdzsán köztársasági elnökét – közölte a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...