A cseh Lubomir Ruzicka a Zalakerámia ZTE KK új vezetőedzője

2023. 06 08. 13:25

Balról Lubomir Ruzicka, Bencze Tamás és Török Róbert.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK

Lubomir Ruzickát nevezték ki az elmúlt bajnoki idényben negyedik helyen végzett Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapat új vezetőedzőjének.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a szankciók többet ártottak nekünk, mint Oroszországnak

2023. 06 08. 11:50

A Neue Zürcher Zeitunk interjút közölt ma Novák Katalin köztársasági elnökkel.

A Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci konzervatív lap interjút közölt csütörtökön Novák Katalin köztársasági elnökkel A szankciók többet ártottak nekünk, mint Oroszországnak címmel.

tovább olvasom...

Javul az ivóvíz minősége

2023. 06 08. 09:52

Az érintett települések képviselői Vigh László országgyűlési képviselővel.

Egy közel 5 milliárd forint összértékű projektnek köszönhetően több térségi településen (is) javul az ivóvíz minősége.

tovább olvasom...

Súlyos sérülésbe torkollt az italozás

2023. 06 08. 08:47

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

2022. október 31-én éjszaka, Keszthelyen, a Pethe Ferenc Kollégium épületében található szórakozóhelyen erősen leittasodott a 20 éves helybeli férfi, aki a szórakozóhely bejárata előtt, az utcán vitába került két másik férfivel is, amely során egyiküket két alkalommal is arcon ütötte ököllel, majd dulakodni kezdett a férfivel. Egy harmadik férfi megpróbálta a vádlottat visszatartani, de a továbbra is agresszíven viselkedő vádlott őt is félrelökte, és a sértettet újra megütötte, majd az ütéstől a földre esett férfit ismét megütötte, és meg is rúgta.

tovább olvasom...

Huhog a „Kecskés”

2023. 06 08. 08:35

„Miért akar észt osztani az, akinek oly kevés jutott belőle?”
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ismét felbukkant az ellenzék sötétjéből Mesterházy Attila, a leszerepelt MSZP-elnökök egyike, a „Kecskés”. (Évekkel ezelőtt kecskékkel való intim együttlétet javasolt kormánypárti riválisainak.) „Hatalmas bajban van az ország a Fidesz-kormány totálisan működésképtelen gazdaság- és külpolitikája miatt – huhogja közösségi oldalán. – Mára oda jutottunk, hogy szinte minden területen újabb és újabb sarcokat vet ki, hogy pénzhez jusson.” (A Fidesz 2010 óta mindig „hatalmas bajban van” az ellenzék szerint. Elszigetelődött, csődközelbe került, bukni fog, már meg is bukott stb.)

tovább olvasom...

Liechtenstein után Svájcba érkezett Novák Katalin

2023. 06 08. 08:09

A magyar diaszpóraszervezetek képviselőivel találkozott Zürichben az államfő

Középen Novák Katalin köztársasági elnök, mellette balra Szennyessy László, a svájci Magyarház Alapítvány elnöke a magyar diaszpóraszervezetek fogadásán a zürichi Hotel Widderben 2023. június 7-én.

Magyar diaszpóraszervezetek képviselőivel találkozott Novák Katalin köztársasági elnök szerdán Zürichben.

tovább olvasom...

Kvártélyházi nyár, bábművészeti programok és Egerszeg Feszt Zalaegerszegen

2023. 06 07. 11:27

Balaicz Zoltán sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Kortárs művészeti fesztivállal kezdődik meg vasárnap a Kvártélyház 17. évada Zalaegerszegen, ahol június 16-tól a Bábművészeti Világtalálkozó, valamint az Egerszeg Feszt programjaira is várják az érdeklődőket.

tovább olvasom...

Miért nem jelenhetett meg a Pacsa és Környéke 3. oldala?

2023. 06 06. 14:08

Június 11-én polgármestert és képviselőket választanak Pacsán.

Egy dolgot még a legelvakultabb Zalatáj-gyűlölők sem tudnak a szemünkre vetni. Mégpedig azt, hogy a kiadó nem tartotta be az általa aláírt szerződéseket, vagy azt, hogy 34 éves fennállása alatt megváltoztatta volna véleményét, politikai, nemzeti, konzervatív irányvonalát. S nem adta ki hírforrásait sem.

tovább olvasom...

Az árnyékok eurónyavalygása

2023. 06 06. 10:48

„Árnyék” Klára asszony kóros eurózásban szenved.
Fotó: Teknős Miklós

Megelégelvén az ellenzék végtelenített eurónyavalygását – Mikor vezeti be már végre az Orbán-kormány? –, Matolcsy György jegybankelnök minap a közrádióban elmagyarázta: Magyarországnak 2030 előtt még csak fontolgatnia sem szabad az euró bevezetését, mert a csatlakozás a gazdaság megfelelő felkészültsége nélkül könnyen visszaüthet. Majd akkor lesz időszerű, amikor a fejlettség eléri az uniós átlag kilencven százalékát. Addig viszont – tette hozzá – érdemes kihasználni azt a rendkívüli mozgásteret, ami az MNB rendelkezésére áll.

tovább olvasom...

Két polgármesterjelölt Alsórajkon

2023. 06 06. 10:25

Két polgármesterjelölt közül választhatnak Alsórajkon.

Korábban már írtunk arról, hogy Neuhold-Marton Nóra Ibolya lemondása miatt időközi polgármesterválasztásra kerül sor július 9-én Alsórajkon.

tovább olvasom...