Joe Biden döntése volt az Északi Áramlat-vezeték felrobbantása?

2023. 02 09. 08:29

Sejthető volt, hogy szabotázs történt.
Fotó: Dán Védelmi Minisztérium

„Tavaly nyáron az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops 22 nevű NATO-gyakorlat fedezékében távolról aktiválható robbanószerkezeteket helyeztek el, amelyek három hónappal később a négy Északi Áramlat-vezetékből hármat megsemmisített” – írta  blogján Seymour Hersh Pulitzer-díjas újságíró egy jól értesült forrásra hivatkozva, számolt be erről meg az oroszhirek.hu.

tovább olvasom...

Palira veszi az olvasót a „Magyarország – szakértő”

2023. 02 09. 08:08

Mellesleg Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált

Paul Lendvai újságíró a DK budapesti konferenciáján 2014. december 19-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Transparency International január végén megjelent 2022-es korrupciós indexéről mereng Paul Lendvai (Lendvai Pál) a Der Standardon megjelent legfrissebb publicisztikájában. (A 94 éves Pali bácsi 1956 óta él Ausztriában, előtte Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált, majd a Szabad Nép újságírójaként szédítette az olvasókat. Azóta „Magyarország-szakértő”, aki minden időben, minden rendszerben megmondja a „frankót”, még ha az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Kinyilatkoztatásait bibliaként citálja a nyugati világ elmebeteg fele. Boldogult Tom Lantos, az Egyesült Államok szenátora volt annak idején hasonló „magyar hang”; ő a tengerentúlról „értelmezte” az itthon történteket. Dacára annak, hogy a kinti magyarság nagy ívben elhatárolódott tőle.)

tovább olvasom...

Letörte a csapórudat Pókaszepetken

2023. 02 08. 14:36

Kamionnal hajtott át pirosban a vasúti átjárón

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

tovább olvasom...

Halálos vonatgázolás Zalaegerszegen

2023. 02 08. 14:12

Ma (2023. február 8-án) reggel nem sokkal 8 óra előtt halálos vonatgázolás történt Zalaegerszegen, a Batthyány úti vasúti átjáró és a vasúti Zala-híd között.

tovább olvasom...

Újabb két szegedi orvost fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

2023. 02 08. 13:26

Újabb két szegedi orvost fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

A Kőműves Kelemen bemutatója Zalaegerszegen

2023. 02 08. 10:40

Helvaci Ersan David (b) Mihály, Bot Gábor (b2) Kőműves Kelemen, Dura Veronika (j2) Anna és Kovács Martin (j) Benedek szerepében Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadája próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. február 7-én.

Február 10-én, pénteken este mutatja be a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját. A darabot Tompagábor Kornél rendezte.

tovább olvasom...

„A párbeszédre nem maradt energia”

2023. 02 08. 10:26

Balogh László polgármester a nagykanizsai költségvetés tervezésének nehézségeiről

Balogh László: – A legfontosabb a város működőképességének biztosítása.

Egy hónapjuk van a településeknek arra, hogy elfogadják a 2023-as költségvetésüket és megalkossák az erről szóló rendeletet. Hol tart ebben Nagykanizsa, ahol az ismert közgyűlési erőviszonyok miatt semmi sem megy könnyen? Erről kérdeztük Balogh László polgármestert.

tovább olvasom...

Beköltöztek a lakók a zalaszentiváni Kikelet Otthonba

2023. 02 08. 09:15

Nagy Bálint köszönti az otthon lakóit.

Magyarország Kormánya a regionális és helyi fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére pályázatokat írt ki (EFOP), melyek célja, hogy a jövőben teljes mértékben kiváltsa az 50 főnél nagyobb intézményi formát a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátása esetében.

tovább olvasom...

30 településen, 62 családhoz jut el a segítség

2023. 02 08. 09:02

Ezúttal Gellénházára vittek tűzifát

A képen balról dr. Sifter Rózsa, Kása Imréné, Vigh László és Farkas Imre Józsefné.

Kályhakész tűzifa érkezett a gellénházi Kása Imréné otthonába, amit február hetedikén, kedden adtak át az idős hölgynek. Az átadáson jelen volt dr. Sifter Rózsa főispán, a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Farkas Imre Józsefné polgármester asszony.

tovább olvasom...

A vezér árnyékában

2023. 02 08. 08:28

– avagy Molnár Csaba és a gyurcsányi jegyek

Ájult vonzalmát Gyurcsány Ferenc iránt nem rejti véka alá Molnár Csaba.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Életútinterjút készített a Partizán Molnár Csabával, a DK alelnökével, uniós képviselőjével. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát, bele sem kezd, már toporog, tenyere ökölbe szorul, szemüvege vészjóslóan csillog, aztán mondja – mit mondja: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját. Jobb helyről kidobnák. Pártja minapi sajtótájékoztatóján simán hazaárulónak és propagandistának nevezte az őt kérdező közszolgálati újságírót.) Ezúttal viszont nem kell görcsölnie, „polkorrekt” riporter, Gulyás Márton kérdezgeti.

tovább olvasom...