Lenullázott hitelesség

2023. 02 15. 14:30

A PDSZ csupán fontolgatta a pert

Bite Zsolt feljelentésén csak gondolkodtak.
Fotó: Index

Az idei év eddigi legkínosabb és legzavarosabb interjúját adta az Indexnek, a PDSZ-t mentegető cikkében megszólaló ügyvivő, Nagy Erzsébet. Mint ugyanis bevallja, miután megtudták, milyen tartalmú videókat oszt meg a velük korábban is kapcsolatban álló Bite Zsolt, a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot folytató tanár, inkább úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést, mert a férfi mentálisan zavart.

tovább olvasom...

Ítélet a pakodi „rabszolgatartókkal” szemben

2023. 02 15. 13:58

43 év fegyház öt vádlottnak

Egy ideig nyugalom lehet a faluban.

A Zalaegerszegi Törvényszék határozatot hirdetett azon családtagok ügyében, akik Pakodon embertelen körülmények között tartották több ismerősüket is, egyikük halálát okozva ezzel.

tovább olvasom...

„Danke Ungarn!”

2023. 02 15. 11:24

A magyar rendőröket ünneplik az Antifától félő jobboldali németek

Alattomos, brutális mocskok…

Németországban is hírértéke volt a hétvégi kegyetlen támadásoknak, amelyeket a gyanú szerint szélsőbaloldali csoportok követtek el, pusztán a kinézetük, ruházatuk alapján brutális módon rátámadva járókelőkre Budapesten. Már az első hírek arról szóltak az emlékezetes, Gazdagréten lezajlott viperás támadás után, hogy németországi Antifa-tagok lehettek az elkövetők. Mindez be is bizonyosodott, a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón kiderült, valóban voltak németek a támadók és az elfogott gyanúsítottak között is.

tovább olvasom...

Brüsszeli korrupció: beperli az Európai Bizottságot a New York Times

2023. 02 15. 10:37

Ursula von der Leyennek előbb-utóbb el kell mondania az igazságot.
Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard

The New York Times az Európai Bíróság elé vitte a titkolózó uniós kormányt a Politico információi szerint – erről számolt be a Mandiner.hu hírportál.

tovább olvasom...

Külföldről szervezett terror akció lehetett a hétvégi budapesti antifa támadás

2023. 02 15. 10:24

December óta készültek az európai szélsőbalos csoportok

Nem csak egy alkalommal és nem csak Budapesten, hanem Innsbruckban, Bécsben és Linzben is összejöttek európai antifa szervezetek, hogy közösen készüljenek a február 11-i budapesti Becsület Napjára, vagyis az antifa ellentüntetésre – tudta meg a PestiSrácok.hu. Bár az akcióra több szervezet is toborzott embereket, köztük a Jámbor Andrást parlamentbe juttató Szikra, és szélsőbaloldali politikus által alapított Mérce és annak antifasiszta alblogja, a Tett is, a hazai szervezetek közül a tüntetést az Autonómia Csoport és az Európai Baloldal névre keresztelt új kommunista párt vállalta magára. Valójában azonban az érdemi szervező munka külföldön folyt, méghozzá az Ausztriában komoly belbiztonsági kockázatot jelentő, európai antifákat is összefogó „Platform Radikale Linke” által. Az egyik legjelentősebb anarchista, antifasiszta platform szinte hetente szervez Európa szerte hasonló balhékat. Mindezek fényében szerencsésnek mondható, hogy Budapesten három súlyos sérülttel megúsztuk az antifa magyarországi szintlépő bemutatkozását.

tovább olvasom...

Egyelőre nincs megoldás az alibánfai torony ügyében (5.)

2023. 02 15. 09:30

Az eredetileg tervezett helyszínen, a sportpálya mellett a betonalap már elkészült. A munka egyelőre nem folytatódik.

Megérkezett a várva várt levél a tervezett Vodafone-toronnyal kapcsolatban a Vantage Towers Zrt.-től. A cég két lehetséges helyszínt jelölt meg, miután a község képviselő-testülete a 2023 január 12-én tartott lakossági fórum után (ekkor kaptak a résztvevők először személyes tájékoztatást a beruházásról) olyan határozatot hozott, hogy a kivitelező függessze fel a falu belterületén megkezdett beruházást.

tovább olvasom...

Itt nem lesz Majdan, marad a jelen!

2023. 02 15. 08:36

Csak semmi export!

Samantha Power Barack Obama arab tavaszos szélhámosságánál edződött…
Fotó: MTI/EPA/Dumitru Doru

Megspórolhatott volna egy utat a demokráciaterjesztési céllal Budapestre látogató amerikai USAID-vezető, Samantha Power, ha előzőleg belelapoz egy magyar históriás könyvbe, esetleg csak szimplán tájékozódik nemzetünk rögeszmés szabadságvágyáról, hőseiről, honvédő harcairól. Ebben az esetben ugyanis megtudhatta volna, hogy a magyarság nem vevő semmiféle exportált demokráciára. Jól elvagyunk a sajátunkkal.

tovább olvasom...

A területfejlesztés reagálni kíván a különbségekre – mondta Navracsics Tibor Zalaegerszegen

2023. 02 15. 08:21

Navracsics Tibor beszél a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó gazdasági fórumán és a TOP 100 Zala vármegye gazdasága 2022 elnevezésű kiadvány bemutatóján.

Olyan fejlesztéspolitikát kívánunk kialakítani, amely érzékenyen reagál a területi különbségekre, és a szempontrendszerek között az eddiginél hangsúlyosabban jeleníti meg ezeket – jelentette ki Navracsics Tibor kedden Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Vitte magával az autó a vasúti sorompót

2023. 02 14. 14:34

Lassítás nélkül hajtott át pirosban Zalaszentivánon

Február 13-án, hétfőn délután, 16 óra tájban egy személygépkocsi lassítás nélkül hajtott át a piros jelzésen Zalaszentivánon a vasúti átjáróban, miközben leszakította a félsorompót. A gépkocsi vezetője ezt követően sem állt meg, hanem továbbhajtott.

tovább olvasom...

Kábítószer-kereskedelem miatt fogtak el huszonhat embert a zalai rendőrök

2023. 02 14. 14:15

Zalaegerszegtől Visegrádon és Győrön át Budapestig néhány nap alatt összesen 26 emberre csaptak le a zalaegerszegi rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt, a lefoglalt anyagok piaci értéke mintegy 20 millió forint – közölte a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden.

tovább olvasom...