Vajon Orbán Viktort is lehallgatják?

2023. 06 13. 13:17

Az amerikai titkosszolgálat és a francia vezetők esete

Fillon és Sarkozy 2012-ben Párizsban.
Fotó: Lionel Bonaventure/AFP

Francois Fillon öt éven át volt Franciaország miniszterelnöke. A korábbi vezető a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy a nyugat-európai államban a külföldi beavatkozások nagy részéért az Egyesült Államok a felelős.

tovább olvasom...

Halálos vonatbaleset okozása miatt ítéltek el egy nőt Keszthelyen

2023. 06 13. 10:13

A fogházbüntetést két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

Tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy nőt, aki tavaly nyáron vonat elé hajtott autójával, öccse pedig meghalt a balesetben – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Bedrogozva gázolt egy nagykanizsai férfi

2023. 06 13. 09:52

Egy motoros halálát okozta

Több vádpontban is bűnösnek tartja a férfit az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Bedrogozva gázolt el és hagyott cserben egy hónapokkal később elhunyt motorost az a nagykanizsai férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

tovább olvasom...

Egervári Kastély Színház

2023. 06 13. 09:40

tovább olvasom...

Megint Bauer, a demagóg hazugságok mestere

2023. 06 13. 09:34

Tudja valaki követni Bauert?
Fotó: MTI/Beliczay László

Aki a demagóg hazugságokat kedveli, olvasson minél több Bauer Tamás-posztot, nem fog csalódni. Hősünk az SZDSZ-kaméleonok között kezdte pályáját – pártja előbb a kommunisták fölnégyelését javasolta, majd nászágyba bújt velük. A párt csődje után néhány évig a DK-ban hirdette az igét, majd innen is távozott, jelenleg alkalmi rettegéssel foglalkozik. (Emberünk édesapja, Bauer Miklós hajdan az ÁVH Andrássy úti szabadidőközpontjának manikűrszalonját vezette – tablóképe az objektum helyén kialakított Terror Háza Múzeumban látható.)

tovább olvasom...

Egy kanizsai férfit keresnek

2023. 06 12. 14:45

Június 5-én látták utoljára Boros Józsefet

Csak bottal tud járni és rosszul is lát…

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság 20030-157/294/2023. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 72 éves Boros József eltűnése ügyében.

tovább olvasom...

Kelemen Tamást választották polgármesternek Pacsán

2023. 06 12. 08:11

Az időközi választáson is Kelemen Tamás kapott bizalmat.

Kelemen Tamás (független) korábbi városvezető nyerte az időközi polgármester választást a Zala vármegyei Pacsán – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap az MTI-t.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút szakasz átadására került sor

2023. 06 09. 13:55

Ki is próbálták az új utat.

Csütörtökön avatták fel a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével megvalósított „Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken” című, TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében kiépített kerékpárutat a kisrécsei pihenőpontnál. Az átadón Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse község polgármestere mondott köszöntőt.

tovább olvasom...

Szuverenitás, nemzeti kisebbségek és gazdaság

2023. 06 09. 13:38

Novák Katalin a svájci vezetőkkel tárgyalt

Novák Katalin köztársasági elnök (j2) megbeszélést folytat Alain Berset svájci szövetségi elnökkel (b) Interlakenben 2023. június 8-án. Mellette Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője (j1).

Svájci munkalátogatása során Novák Katalin találkozott a svájci szövetségi elnökkel és a parlament elnökével.

tovább olvasom...

Latorcai Csaba zalai látogatása

2023. 06 09. 13:03

Út- és ipari parki beruházások is prioritást élveznek a zalai fejlesztési tervek között

A Megyeházán folytattak megbeszélést.

Zalai látogatása első állomásán, Zalaegerszegen dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke fogadta csütörtökön Latorcai Csabát, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkárát. A Megyeházán folytatott beszélgetés központjában a területfejlesztés megújítása, annak lehetséges irányai és a vármegyék területfejlesztési feladatai álltak. A szakmai megbeszélésen Zala vármegye részéről részt vett Pácsonyi Imre alelnök, Héder Miklós a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és dr. Mester László, vármegyei főjegyző is.

tovább olvasom...