A „kieséses”szakasz zajlik Zalaegerszegen

2024. 05 24. 08:26

– avagy egy barátnő is lehet kampánytényező a polgármesterjelölti küzdelemben

A jelöltszűkítés ténye a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldalán.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint egy fővel csökkent Zalaegerszegen a polgármesterjelöltek száma. A május 21-iki bejegyzés szerint Torday Renátó független jelölt törölve lett. Maradt tehát Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Góra Balázs (Tiéd a Város Egyesület), Keresztes Csaba (DK-Momentum) és Kiss Ferenc (Mi Hazánk).

tovább olvasom...

Orbán Viktor Zalaegerszegen

2024. 05 23. 14:43

„Látni akarjuk felnőni gyerekeinket, unokáinkat, ezért állunk ki a béke mellett”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester társaságában.

Zalaegerszegen folytatódott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök országjárása az EP-választási kampányban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Ekler Luca aranyérmes távolugrásban és 100 méteren

2024. 05 21. 13:40

Para-atlétikai világbajnokság Japánban

Két friss világbajnoki címmel készül a párizsi paralimpiára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ekler Luca címét megvédve aranyérmet szerzett távolugrásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kóbéban.

tovább olvasom...

Egy talpra esett Magyar irodalom- és tudománytörténész

2024. 05 21. 13:29

Háromból egy sem… Teli nulla!
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Itt vagyunk Szegeden, az utolsó szabad magyar városban, Babits Mihály, József Attila és többek között Szent-Györgyi Albert szülővárosában (…)”.

tovább olvasom...

Zalai honvéd tűzte ki a lobogót a budai vár fokára

2024. 05 21. 09:08

Adja magát a történelmi párhuzam.
Fotó: Wikipédia

Nevezetes és drámába illő nap a mai. Nevezetes, mert százhetvenöt éve, 1849. május 21-én ezen a napon vette be Görgei Artúr honvédserege Budát. Ez volt a szabadságharc legfényesebb győzelme. Drámába illő, mert ugyanezen a napon néhány száz kilométerrel távolabb, a letiport Varsóban két uralkodó – a megrettent Ferenc József császár és a büszke I. Miklós cár – a vesztünkre szövetkezett; napokkal később kétszázezres orosz sereg indult megsegíteni az ifjú uralkodót.

tovább olvasom...

Elforgatott hatos lett a vége

2024. 05 21. 08:45

Sajnos nem sikerült pontszerzéssel zárni a 2023/24-es bajnokságot.
Fotó: Földi Imre

A házigazda Kecskemét a hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, így előbbi csapat a hatodik, utóbbi pedig a kilencedik helyen végzett.

tovább olvasom...

Út- és közműépítési munka kezdődik Zalaegerszegen

2024. 05 17. 11:11

2024. május 21-én, kedden, folytatódik a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsításának II. üteme Zalaegerszegen. Reggel 9 órától út- és közműépítési munka kezdődik a Zrínyi Miklós és a Kosztolányi Dezső úton.

tovább olvasom...

A Szentlélek ünnepén

2024. 05 17. 10:58

Elküldte hozzájuk a Szentlelket.

Jézus mennybemenetele után a tanítványok a magukra maradottak csüggedtségével rostokoltak egy jeruzsálemi házban. Kilátástalan helyzetükben csupán a Mester ígérete tartotta bennük a lelket. Jézus, amikor megparancsolta apostolainak, hogy menjenek, tanítsanak minden népet, megkeresztelvén őket az Atyának, Fiúnak és Szentléleknek nevében, azt felelte az aggályoskodóknak, hogy elküldi hozzájuk a Szentlelket, s általa majd megerősíti őket.

tovább olvasom...

Záróforduló a labdarúgó NB I-ben

2024. 05 17. 10:38

A ZTE FC lehet még hatodik, de nyolcadik vagy kilencedik is

2024 február 24.-én a ZTE 3-1-re győzött a Kecskeméti TE ellen. Jó lenne ezt az eredményt megismételni a szezonzáró mérkőzésen.
Fotó: Katona Tibor/MTI

Az ezüstérem a friss kupagyőztes Paksi FC és a Fehérvár, míg a bronz a Fehérvár és a Puskás Akadémia között dől el a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában.

tovább olvasom...

Nem azt mondták, Gabi!

2024. 05 17. 08:30

Az ellenzék szervez-e újabb éhségmenetet, Gábor?
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hogy hamarosan újabb békemenet indul, az onnan is tudható, hogy ellenzéki oldalon már elkezdődött a mocskolása. Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője a Hírklikk olvasóinak magyarázta el a vonatkozó tutit. „A Fidesz egyszerűen nem tehette meg, hogy nem szerveztet békemenetet a választás előtt, létkérdés számára a mozgósítás. Valamit tenniük kellett annak érdekében, hogy legalább a törzsszavazókat mobilizálják. A köré kerített »rizsa« a szokásos: a háborúra készülő Brüsszelt meg kell állítani, s velük a háborúra készülő, vele együtt a »háborús lázban« égő, Brüsszelt támogató »magyar dollárbaloldali politikusokat is«.”

tovább olvasom...