Győri Béla vasárnapi hajnalai felébresztették az országot

2023. 07 06. 09:08

Lefokozásnak szánták a posztot, ám a Vasárnapi újság az adó leghallgatottabb műsora lett.
Fotó: Cseke Csilla

Nyolcvanadik életévében meghalt Győri Béla. Az egykori rádiós újságíró nevére talán már csak az idősebbek emlékeznek – bennük viszont annál mélyebb nyomott hagyott. Győri Béla volt a Kossuth rádió 1987. november elsején induló Vasárnapi újság műsorának első felelős szerkesztője.

tovább olvasom...

Július 9-én időközi polgármester-választás lesz Alsórajkon

2023. 07 06. 08:46

Két jelölt közül választhatnak Alsórajkon.

Korábban már írtunk arról, hogy Neuhold-Marton Nóra lemondása miatt időközi polgármester-választásra kerül sor Alsórajkon.

tovább olvasom...

Egerszegen lesz a Kisvárda elleni első mérkőzés

2023. 07 05. 14:40

Elkészült az első két forduló pontos programja a labdarúgó NB I-ben

Április 9-én 0-0-ás döntetlennel ért véget Egerszegen a ZTE FC – Kisvárda mérkőzés.
Fotó: Horváth Krisztián

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga 2023/24-es idénye első két fordulójának pontos programját.

tovább olvasom...

Jól kiszúrtak Moszkvával a brüsszeli szankciók

2023. 07 05. 14:20

Balról Ursula von der Leyen, az Európai Parlament elnöke (közismertebb nevén vakcinabanya) és Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Kotyvaszthatják az újabb szankciót…

Az oroszországi szolgáltatóipari szektor üzleti aktivitását mérő beszerzésimenedzser-index (BMI) júniusban 56,8 pontra emelkedett a májusi 54,3 pontról az S&P Global gazdaságkutató intézet szerdán ismertetett felmérése szerint.

tovább olvasom...

Már harang is szól az összetartozás jegyében Tófejen

2023. 07 05. 11:18

Kászoni Attila fafaragó és Soós László leplezi le a harangot.

Éppen egy esztendeje avatták fel a tófeji Trianoni Emlékparkot, mely Soós László képviselő elképzelése nyomán valósult meg. Idén egy haranggal, s a hozzá tartozó faragott haranglábbal gazdagodott az összetartozást szimbolizáló emlékpark. Az ötletgazda, aki ezúttal is zászlóvivője volt a park gazdagításának, örömteli hangulatban mesélte el, hogy milyen út vezetett az első harangszóig.

tovább olvasom...

Elfogadták a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényt

2023. 07 05. 10:51

A törvény megszületett… Nem megszorításról szól…
Fotó: Országház/Bruzák Noémi

Fizetésemelést, tíz hét szabadságot és 24 órás munkahetet határoz meg a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény, amelyet az Országgyűlés kedden fogadott el.

tovább olvasom...

Sikeres színházi évad Egerváron

2023. 07 05. 09:45

A vöröslámpás ház is színpadra került.

Nem múlhat el nyár színház nélkül Egerváron. A kastély 12 évvel ezelőtti felújítása óta a Turay Ida Színház biztosítja a szórakozást emberek ezreinek, változatos előadásokkal, ami nem volt máshogy most sem. Négy hétvégén keresztül, 7 különböző színdarab fogadta (fogadja) a közönséget, melyek között voltak visszatérő darabok is, mint például a Hippolyt a lakáj, vagy a Fergeteges Látogatás, Pásztor Erzsi nagyszerű játékával. Minden évben több újdonsággal is találkozhatnak a nézők. Ilyen volt az Apácák musical, a Társasjáték New Yorkban és a Hotel Mimóza, amiben nem csak játszik, de a színpadra állítást is Mikó István végezte. Ezzel a bemutatóval zárul egyébként július 7-én és 8-án az idei program. A darabok, és a benne játszó művészek neve hallatán nem csoda, hogy idén is telt házzal zajlott az évad, ahol 9 este alatt több mint négyezren látogattak el Egervárra, ami az igényes környezetnek is betudható kicsit.

tovább olvasom...

A zsákutcák vége…

2023. 07 05. 09:22

Kommunista utcanevek Egyek településen korábban.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Amikor Krassó György és társai annak idején, 1989 nyarán a budapesti Münnich Ferenc utcát „visszakeresztelték” Nádor utcára, s az a rendszerváltás ikonikus pillanataként vonult be a magyar történelembe, kevesen gondolták, hogy harmincnégy év kell ahhoz, hogy az utolsó címeres gazember neve is lekerüljön az utcanévtáblákról. (Jóllehet 2013. január elseje óta törvény tiltja a XX. századi diktatúrák utcaneveinek használatát.) Nagybaracskáé a kétes dicsőség – pár hete vált meg kommunista utcaneveitől. A hírhedt Szamuely Tibor mellett már Kun Bélának és Ságvári Endrének sincs utcája a bácskai községben.

tovább olvasom...

Egerszegi éremszüret Dunaújvárosban

2023. 07 05. 08:46

A Dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában rendezett Intercisa verseny I. fordulóján indult Zalaco-ZÚK csapat.

Dunaújvárosban felkészülési versenyre került sor az elmúlt hét végén, 2023. július 1-jén az utolsó korosztályos országos bajnokságok előtt. A Fabó Éva Sportuszoda az Intercisa névre keresztelt verseny I. fordulóját fogadta be, ahol a Zalaco-ZÚK versenyzői is részt vettek. Ezúttal rendhagyó módon nem, vagy nemcsak saját versenyszámaikban álltak rajthoz az egerszegi úszók, hanem olyan úszásnemekben is, melyekben ritkán van alkalmuk kipróbálni magukat. Az eredmények mindenesetre biztatóak, sok-sok érmes helyezés született a különös feltételek mellett is.

tovább olvasom...

A ZTE egykori kapusa az FTC elleni BL-selejtezőre tippel

2023. 07 05. 08:36

Turi Géza szerint Varga Barnabás jelentheti a legnagyobb veszélyt

Turi Géza, a ZTE bajnokcsapatának hálóőre a KÍ Klaksvík kapusedzője.

Turi Géza, a KÍ Klaksvík labdarúgócsapatának kapusedzője szerint a Ferencvárosból Varga Barnabás jelentheti a legnagyobb veszélyt a feröeri kapura a két együttes Bajnokok Ligája-selejtezős párharcában.

tovább olvasom...