Keszthely külterületén buktak le

2023. 02 27. 11:06

Kábítószer birtoklása miatt kell felelniük

A keszthelyi rendőrök egy 37 éves nagykanizsai és egy 42 éves magyarkeszi lakossal szemben intézkedtek.

tovább olvasom...

Az első lépés a bocsánatkérés

2023. 02 27. 10:22

A svédek és a finnek fejezzék be a hamis hírek terjesztését

Sanna Mirella Marin, Finnország miniszterelnöke.
Fotó: rtl.hu

Mint kiderült, a nagyobbik kormányzópárt, a Fidesz frakciójában megosztottság tapasztalható Finnország és Svédország NATO-tagságával kapcsolatban.

tovább olvasom...

Vigyázz, magyar!

2023. 02 27. 10:10

– avagy Márai Sándor igazsága

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen és koszorúzáson a budapesti Málenkij Robot Emlékhelyen 2023. február 24-én.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A kommunizmus áldozatainak emléknapjáról 2000-ben hozott törvényt az Országgyűlés. Nem maradhatnak titokban az emberirtó ideo­lógia bűnei. Már csak azért sem, mert kései hívei ma is tevékenyen itt vannak köztünk. Igaza volt Márai Sándornak: „A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben – de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan konokan vérszomjas, mint a partizán, aki egy bukott jelszó zászlója alatt védi a meztelen életét és a zsákmányt.” (Naptári érdekesség, hogy a február 25-i emléknapot az ideo­lógiai kórt elterjesztő Kommunista kiáltvány megjelenésének évfordulója követi a kalendáriumban: 1848. február 26-án adta közre az irományt két hétpróbás anyaszomorító, Karl Marx és Friedrich Engels. A megbomlott Nyugaton ma reneszánszát éli mindkettő.)

tovább olvasom...

Vajon milyen képződmény Bite Zsolt?

2023. 02 27. 09:53

Kíváncsi lennék Niedermüller Péter véleményére

Nagy a hallgatás a baloldalon Bite Zsolttal kapcsolatban.
Kép: badog.blogstar

Niedermüller Péter, Erzsébetváros balliberális polgármestere azt találta mondani korábban, hogy rémisztő képződmények a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak.

tovább olvasom...

Amikor az Omega zavart keltett a Német Demokratikus Köztársaságban (2.)

2023. 02 27. 09:24

Drezda, 1973. május 25. Molnár György, az Omega együttes szólógitárosa zenél a drezdai Deutsches Hygiene Museum színháztermében. Az együttes, több más zenekarral együtt az 1973-as Berlini Világifjúsági Találkozó előtt, illetve alatt koncertkörutat tartott a Német Demokratikus Köztársaságban.
Fotó: MTI /Gyurcsa Gábor

A koncertkörúton tapasztaltak miatt mondta le az NDK koncertigazgatósága a júliusra tervezett turnét, és „belátható időn belül” nem kívánta őket újra meghívni. Közben az Omega Nyugat-Németországban folytatta a turnéját. Az NDK-ban készpénzben megkapott teljes fellépti díjat átcsempészték Nyugat-Berlinbe, és bár rossz árfolyamon, de átváltották „igazi” német márkára. A pénzből erősítőket vettek.

tovább olvasom...

A kaméleonpárt újabb átváltozása

2023. 02 27. 09:09

„Konzervatívok” ülnek „méla lesben” a kongresszuson.

Az eredeti önmagát már teljesen elveszítő, magából teljesen kifordult Jobbik a hét végén újabb kétségbeesett kísérletet tett arra, hogy ne tűnjön el végleg a politikai süllyesztőben.

tovább olvasom...

Az első ölelés élménye

2023. 02 27. 08:44

Sztorizgatott Putyinnal

– Látod, Vlagyimir, Vlagyimirovics, ott a távolban! Nem a fehér vitorlát, hanem a diktátor Orbánt!…
Fotó: EUROPRESS/AFP

Hinnénk-e, hogy a magyar kormányfőt ma Putyin-bérencező Gyurcsány Ferenc bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért? Persze költői a kérdést – hogyne hinnénk, sőt pontosan tudjuk, hiszen maga Láriferi számolt be annak idején Vlagyimir Vlagyimirovics iránti szenvedélyes vonzódásáról.

tovább olvasom...

Tovább szűkítik Nagykanizsán a polgármester mozgásterét

2023. 02 24. 14:17

Jól indult a közgyűlés, de nagyon csúnya véget ért

Dr. Fodor Csaba (balról) bevitte magával a trójai falovat az ülésre, Horváth Jácintnak pedig a költségvetéssel kapcsolatban voltak kifogásai.
Fotó: archív

Már-már barátságos hangnemben, nyugodt mederben folyt február 24-én, pénteken Nagykanizsán a soron kívüli közgyűlés, amin biztosan sokan meg is lepődtek. Az ülés elején dr. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője kérte egy új napirendi pont felvételét, amelyről azonban a nyílt ülés végére kiderült, hogy valójában egy trójai faló.

tovább olvasom...

Köszönetet mondott a város

2023. 02 24. 13:46

Jelentősen hozzájárultak Zalaegerszeg fejlődéséhez

A vállalkozások vezetői a polgármesterrel.

A 2014-ben hivatalba lépett városvezetés 2015-től minden évben meghívja és köszönti Zalaegerszeg 25 legtöbb adót fizető nagyvállalatának vezetőjét, hiszen munkájukkal és adójukkal nagy mértékben járultak hozzá a zalai vármegyeszékhely gazdasági fejlődéséhez.

tovább olvasom...

Megkéselte élettársát Tornyiszentmiklóson

2023. 02 24. 12:43

A zalai rendőrök őrizetbe vették az 56 éves szlovén állampolgárságú férfit

Fotó: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 23-án 1 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Tornyiszentmiklóson, a Petőfi utcában gyalogol egy helyi nő hálóingben, és erősen vérzik a hasa.

tovább olvasom...