Kékcédulás vörösök

2023. 08 31. 08:14

Megemlékező a Terror Háza Múzeum Hősök Falánál a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 2023. február 25-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

1947-ben ezen a napon – augusztus 31-én – tartották Magyarországon az utóbb „kékcédulásra” keresztelt választási komédiát. Ekkorra már egyértelművé lett: a kommunisták törvényes úton képtelenek megszerezni a hatalmat.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: mielőbbi békére van szükség Ukrajnában

2023. 08 30. 09:57

A magyar miniszterelnök interjút adott Tucker Carlsonnak

Közép-európai idő szerint szerda hajnalban jelent meg az interjú Tucker Carlson közösségi oldalán.

A harmadik világháború veszélyére figyelmeztetett és mielőbbi békét sürgetett az orosz-ukrán háborúban Orbán Viktor miniszterelnök a Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek adott interjúban, amely közép-európai idő szerint szerda hajnalban jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. Beszélt arról is: meg kellene állapodni az oroszokkal egy új biztonsági architektúráról, hogy „biztonságot és szuverenitást biztosítsunk Ukrajnának”, de nem NATO-tagságot.

tovább olvasom...

Leleplezett miniszterelnök

2023. 08 30. 08:14

Főpolgármester nyelvtudás és jogosítvány nélkül… A méhlegelőkhöz viszont ért.
Fotó: Deák Dániel Facebook-oldala

Kétségkívül hangos sikerrel rendeztük meg az atlétikai világbajnokságot, írja a Népszava. A szervezés, a stadion, az infrastruktúra pompásan vizsgázott, zökkenőmentesen zajlottak a versenyek.

tovább olvasom...

Egy dalnok a hegyről

2023. 08 29. 08:47

Lassan túltehetné magát kormányzásának borzalmas következményein. Az országnak már sikerült.
Fotó: Kurucz Árpád

A politikus Gyurcsány Ferenc mellett nemrég megjelent kettőslátásban szenvedő énje, a húrokat pengető, Parnasszusra igyekvő Gyurcsány Ferenc is. A dalnok. Egyik első zsengéjében arról szavalt, hogy híveinek dolguk van. „Érteni, elfogadni emberi létünk egyediségét, az egyes ember megismételhetetlenségét, ezért az élet mindenekfelettiségét, küzdeni azzal, azokkal, akik ezt irgalmasság helyett az kisajátító önzés magán- vagy közéleti útjára lépnek.”

tovább olvasom...

Cigándra utazik a címvédő ZTE FC

2023. 08 29. 08:35

Sorsoltak a MOL Magyar Kupában

A Mol Magyar Kupában NB II-as ellenfelet kapott a kupagyőztes ZTE FC.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A címvédő Zalaegerszeg az NB III-as Cigánd SE otthonában lép pályára labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, amelynek tétje a legjobb 32 közé jutás.

tovább olvasom...

Közutasok bábáskodtak egy tehén ellésénél

2023. 08 28. 10:04

A Magyar Közút kisújszállási mérnökségének brigádja Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkákat, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés. Mivel a brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, látták, hogy ez a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből. Nem késlekedtek, szóltak a gazdájának és közben profin elkezdték világra segíteni a kis jószágot. A sikeres ellés után a kis üszőt L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közutas belső nyilvántartási rendszerben. Anya és borja azóta is jól van.

tovább olvasom...

„Tanár úr”

2023. 08 28. 09:24

Egyként lélegzett fel néző és szerkesztőség, amikor végre kívülről csukta be a stúdió ajtaját.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezúttal Apáti Bence publicistába, a Budapesti Operettszínház balettigazgatójába szállt bele a szakmai elfekvőben heverő Havas Henrik: „még részegen se tudnék annyi hülyeséget összehordani, ami a Hír TV-ben kívánatos. Egyébként magam helyett mindenkinek ajánlom Apáti Bencét, a rúdtáncost!” – írja közösségi oldalán a kétségbeejtő ember. A „Tanár úr”. Hogy miért éppen Apátin keresett fogást az egykori Heti hetes-sztár? Az se kizárt, azért, mert még mindig nem tudja feldolgozni Apáti egyik évekkel ezelőtti tudósítását, amely Vona Gábor Havas Henrikkel készített interjújáról szólt. Ebből idézek: „Havas elmondja Havasról, mekkora császár is volt ő, és hogy lényegében pontosan akkor halt meg a szakma, amikor kirúgták az ATV-ből. A Tanár úr természetesen mindenkit ismert, a Tanár urat mindenki szerette, valamint tisztelte. És nem volt olyan politikus, akivel ne haverkodott volna össze, akivel ne lett volna pertuban, és aki ne kérte volna ki a tanácsait […]”

tovább olvasom...

Együttműködés a pécsi tudományegyetem és a Balance Medical Center között

2023. 08 28. 09:08

A kutatás és oktatás megvalósítására legalább két év áll rendelkezésre.
Fotó: Zala Vármegyei Önkormányzat

A Lenti Egészségközpont a Pécsi Tudományegyetemmel és a Grazi Károly-Ferenc Egyetemmel közösen, egy határon átnyúló osztrák-magyar pályázat keretében működik együtt, ahol a két egyetem tudásbázisa és a Balance Medical Center kiváló munkatársai a biztosíték arra, hogy mások számára is példaértékű együttműködés jöjjön létre. Ehhez jellegű szakmai hátteret a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház nyújtja – tájékoztatott dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

Bartus újabb epeömlése

2023. 08 28. 08:53

Állítólag még magyarországi sikertelen pályafutása során kapta el a kór…
Forrás: Facebook

Bizonyos fokú mazochizmus mindnyájunkban lappang. Én például időnként azon veszem észre magam, hogy bele-beleolvasok az epeömlésben szenvedő Bartus László írásaiba. Az Amerikai Népszavában publikáló beteg napi rendszerességgel Orbán-kormányt gyalázó cikkeket ír, ha esik, ha fúj. Minapi, szellemi járókeretért kiáltó cikkéből idézek:

tovább olvasom...

A települések nem vethetnek ki földadót a jövőben

2023. 08 28. 08:05

 

Október 1-ig vissza kell téríteni az idénre befizetett adót, újat pedig nem vethetnek ki.
Fotó: Zalatáj

A kormány törvénymódosításának köszönhetően a települések önkormányzatai a jövőben nem vethetnek ki adót a termőföldre, az idénre beszedett földadót pedig október 1-ig vissza kell téríteni – derül ki abból a videóból, amelyet Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója tett fel Facebook-oldalára vasárnap reggel.

tovább olvasom...