Nem tudta feldolgozni a szakítást a nagykanizsai nő

2023. 07 26. 10:20

Késsel, ollóval, körömreszelővel támadt a férfire

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

Egy 24 éves nagykanizsai nő – mivel egy helybeli férfivel hosszabb ideje fennálló kapcsolatának megromlását nem tudta feldolgozni – 2022. július 8-án autózott a városban, és amikor észrevette volt barátja parkoló kocsiját odament, majd „bosszúból” a nála lévő zsebkéssel az autó hátsó kerekeit kiszúrta, amellyel 198.180 forint kárt okozott.

tovább olvasom...

Váltott közvetítés az Eszék-ZTE meccsről

2023. 07 26. 08:39

Négy magyar kupacsapat lép pályára

Az első nemzetközi tétmérkőzés az Eszék-ZTE összecsapás lesz az új stadionban.
Fotó: NK Osijek

Négy magyar csapat (FTC, Debrecen, Kecskemét, ZTE) lép pályára július 27-én, csütörtökön, valamennyi a Konferencia Ligában.

tovább olvasom...

Kordonbontás után hivatallezárás

2023. 07 26. 08:07

Pártportré a Momentumról

Ezek a jóemberek akarnak kormányváltást.
Fotó: Facebook

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője hétfőn öt másik anyaszomorító társaságában letelepedett a polgármesteri hivatal bejáratánál. A cipófejű ifjú a Facebook-oldalán közölte: „Az ajtó előtt ülve várjuk Papp Lászlót (a polgármestert) egy nyilatkozattal, melynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki a városunkba tervezett méreggyárakról.” Videófelvételeken látni, amint a hetyke legény nem engedi belépni az épületbe az ott dolgozókat.

tovább olvasom...

Most akkor mi van?

2023. 07 25. 10:47

Fotó: Ludovic Martin/POOL/AFP

Kiderült: magyar segítség nélkül gyakorlatilag megbénulna az ukrán hadsereg Ukrajna ugyanis szinte teljesen a hazánkból, valamint a Törökországból származó üzemanyagimporttól függ.

tovább olvasom...

Végre megkezdődhet a parkolók építése Nagykanizsán

2023. 07 25. 09:58

Az ÉVE blokkolta a beruházást a polgármester szerint

Bizzer András évek óta szorgalmazta a beruházást.

Megkezdődhetnek Nagykanizsán a munkálatai annak a 45 új parkolónak a Munkás utca 10. és a Kazanlak krt. 1. között, melyek parkolási szempontból az egyik legterheltebb környék gondjait enyhítik majd. Ezzel párhuzamosan több új járdakapcsolat is kialakításra kerül a Kanizsa Aréna irányába, a sportcsarnok könnyebb gyalogos megközelíthetőségét biztosítandó.

tovább olvasom...

Bosszú a lenti kocsmában

2023. 07 25. 09:41

A harag rossz tanácsadó, még a kocsmában is. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A 47 éves, Lenti környékén élő férfi 2023. március 18. napján 17.13 órakor – annak érdekében, hogy korábbi sérelme miatt elégtételt vegyen – bement a helyi italboltba és több személy jelenlétében az ott tartózkodó ittas állapotban lévő haragosához lépett, sérelmét röviden szóvá tette és a sértettet provokálta, amelynek során őt hirtelen fejével fejen ütötte, lefejelte, majd ököllel állon, majd mellkason ütötte.

tovább olvasom...

A levegőbe beszél

2023. 07 25. 09:24

– avagy Karigeri prolihergelős beszólása

Karácsony Gergely főpolgármester, mellette Pikó András VIII. kerületi és Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester.
Fotó: Mirkó István

Soha többet helikoptertaxit! – sikítja közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergelyt az bosszantotta fel, hogy a hét végén megrendezett mogyoródi Forma–1-es futamra néhány tehetős ember – Budapest légterét igénybe véve – helikopterrel utazott, ami, ugye, erős zajjal jár.

tovább olvasom...

Aratják a búzát Zalában is

2023. 07 24. 11:09

Fotó: MTI/Katona Tibor

Aratják az őszi búzát Hahót határában.

tovább olvasom...

Huszonkilenc illegális bevándorlót találtak Zalában egy teherautóban

2023. 07 24. 10:43

Zala volt a végállomás…

Két külföldi férfi 29 illegális bevándorlót próbált Olaszországba juttatni egy bútorszállító teherautóban, amelyet Zalában állítottak meg a pénzügyőrök – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...

A török Trianon

2023. 07 24. 08:38

– avagy Kemál és Károlyi

Nekik volt egy Kemáljuk, nekünk egy áruló vörös grófunk.
Fotó: Pexels

Idehaza kevéssé ismert, hogy az első világháború vesztesei közül Törökországgal még megalázóbb békediktátumot írattak alá, mint Magyarországgal. A győztes antant valósággal tobzódott, amikor a vérontást lezáró békék legvégén szinte kivégezte az Oszmán Birodalmat – a háború előtti területének csupán a 15 százalékát hagyták meg, 37 milliós lakosságát pedig 15 milliónyira zsugorították.

tovább olvasom...