A Tartuffe bemutatója Zalaegerszegen

2024. 01 18. 08:25

Helvaci Ersan David (b) Valér, Támadi Anita (k) Dorine és Kováts Dóra (j) Mariane szerepében.

Január 19-én, pénteken mutatja be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Moliére Tartuffe című színművét. A darabot Farkas Ignác rendezésében láthatja a közönség.

A felvételek január 16-án készültek a fotóspróbán.

tovább olvasom...

Gyenesdiási program

2024. 01 18. 08:09

tovább olvasom...

Nem haver a Vera

2024. 01 18. 08:04

Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa. Nem kedveli a magyar kormányt.
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Vigasztalhatatlan a Lidové Noviny cseh portálnak nyilatkozó Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa, mert, mint mondja, nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet elvezetnie a demokráciához. – A választásokon győztes kormányzat sem vihet mindent, a győztes mindent visz elvnek nem szabad érvényesülnie, Orbán Viktor azonban mindent vitt – kesereg a brüsszeli nagyasszony –, a média befolyásolását, az akadémiai szabadságjogokat, most meg egy olyan törvényt akar, amely élesen a civil szervezetek ellen irányul. Ráadásul az év második felében ideiglenesen még az Európai Tanács elnöki tisztségét is betölthetné. – Jourovának viszont rövidesen lejár a megbízatási ideje, harangoznak. Ez a méreg, nem a ciánkáli.

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2024. 01 18. 07:55

tovább olvasom...

Letartóztatási indítvány a párja házát felgyújtó nagykanizsai férfi ellen

2024. 01 16. 10:51

Közveszély okozásának bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség annak a 26 éves, nagykanizsai férfinek a letartóztatását aki féltékenységből felgyújtotta párja lakóhelyét.

tovább olvasom...

A hideg és a Zala segített

2024. 01 16. 10:33

Szabadtéri korcsolyapálya Pethőhenyén

Az elmúlt napok hideg éjszakái, valamint a Zala folyó kilépése a medréből adta az ötletet, s az önkormányzat segítségével szabadtéri korcsolyapályát alakítottak ki Pethőhenyén a réten.

tovább olvasom...

Rédicsen buktak le

2024. 01 16. 09:48

Bútor helyett migránsokat szállítottak

A Németországban élő 43 éves román – I. rendű – , és az 50 éves görög – II. rendű vádlott – férfiak gépkocsivezetőként dolgoztak, ezért 2023 júliusában Münchenben egy számukra ismeretlen, költöztető céggel rendelkező görög állampolgár bútorszállítással bízta meg őket Romániából Olaszországba.  A szállításhoz egy tehergépkocsit is átadott I. rendű vádlottnak, aki azt – annak tudatában, hogy azt a későbbiekben a bútorszállításhoz használják – Münchenből Romániába, egy temesvári parkolóba vitte, majd a megbízótól kapott repülőjeggyel hazautazott Németországba.

tovább olvasom...

Számlaszámos Juhász

2024. 01 16. 09:40

Juhász Péter, az Együtt volt elnöke felszólal a tanárok béremeléséért meghirdetett demonstráción. Egyébként a nép közé jár kalapozni.

Bár nem róla szólt a sápadt műbalhé, Juhász Péter is beszédet mondott a Belügyminisztérium előtt tartott szombati diákmatinén. Az Együtt volt elnöke polgármester szeretne lenni az V. kerületben (ezúttal a Kutyapárt színeiben), ehhez pedig jó alkalom egy mikrofon előtti hercigeskedés.

tovább olvasom...

Postai szolgáltatás indul Zalaszentmihályon

2024. 01 15. 14:10

A helyi vegyesboltban üzemel majd a postai szolgáltatás.

Postai szolgáltatás indul Zalaszentmihályon, a mintegy 1000 lakosú zalai kistelepülésen munkanapokon reggel 8-órától 12 óráig lehet igénybe venni ezeket a helyi vegyesboltban – közölte a Magyar Posta hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját

2024. 01 12. 10:42

A megrongált szobor.

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

tovább olvasom...