Egervári Kastély Színház

2023. 03 27. 09:48

tovább olvasom...

A Horn-sétány és az ikonhiány

2023. 03 27. 09:11

Horn Gyula szobra Angyalföldön.
Fotó: Mirkó István

Áll a bál a XIII. kerületi Horn Gyula sétány körül. Ahogyan az várható volt, a budapesti kormányhivatal kimondta, jogszabályt sért az elnevezés. Sára Botond főispán fel is kérte a Fővárosi Közgyűlést, harminc napon belül kereszteljék át a sétányt. Az elnevezéséről döntő közgyűlést annak idején nem zavarta, hogy törvény mondja ki: nem viselheti közterület a nevét olyan személynek, aki önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

tovább olvasom...

Majtényi a mélyvízben…

2023. 03 27. 08:50

Az ifjú mozgalmár lelkes tagja volt annak a Demszky-féle maoista körnek, amely a tanácskommün kikiáltásának évfordulójára vörös kokárdás tüntetést szervezett.
Fotó: MTI/Mónus Márton

„A fideszes média egy acélkupolát borít több millió magyar állampolgárra, amelyen belül csak az állami propaganda és a bulvár jelenik meg” – foglalta össze a magyar sajtószabadságról alkotott véleményét az egykori államfőjelölt Majtényi László a Klikk TV Mélyvíz című műsorában a minap.

tovább olvasom...

„Ez hülye vicc volt!...”

2023. 03 27. 08:34

Most már van miért (mire) szerénynek lenni

Schäfer András „gyakorol”… Reméljük olvasta Marco Rossi szövetségi kapitány kőbe vésett, papírra nyomtatott üzenetét. Az ollóra pedig abszolút nincs szükség.
Fotó: Facebook

Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott sérült játékosa videón keresztül viccelődik a magyar-észt mérkőzésen történt kő-papír-olló játékon, amit a 11-es rúgás eldöntése miatt játszott Szoboszlai Dominik csapatkapitány és Sallai Roland. Ismert, hogy Sallai „nyerte” a játékot, ám kihagyta a büntetőt.

tovább olvasom...

Az egerszegi ellenzék és az operatív törzs

2023. 03 24. 14:27

A robbantásos fenyegetést is lehet politikai haszonszerzésre használni?

Most már nem csak az országos ellenzéki összefogás látszik lazulni…
Fotó: MTI

A zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető sorozat kapcsán most a nyomozáshoz is egyre többen értenek. Mint a labdarúgáshoz vagy az egészségügyhöz.

tovább olvasom...

Kertben elásott holttest Orosztonyban

2023. 03 24. 11:52

Befejezték a nyomozást a zalai rendőrök

A zalai rendőrök befejezték a nyomozást azzal az orosztonyi férfival szemben, aki bántalmazta, majd megölte barátját.

tovább olvasom...

Közgyűlés után…

2023. 03 24. 11:13

Huszonöt napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés.

Összesen 25 napirendi pontot tárgyalt Zalaegerszeg Képviselő-testülete március 23-án, jórészt egyhangú döntésekkel, korrekt szakmai hozzászólásokkal. Íme a fontosabb döntések:

tovább olvasom...

„Addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon”

2023. 03 24. 08:45

Novák Katalin somogyi látogatása

Novák Katalin Szita Károly (takarásban) társaságában köszönti a megjelent családokat Somogy vármegyei látogatásának első napján, a kaposvári Életfa ünnepségén.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon – mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.

tovább olvasom...

Beszántaná a magyar focit

2023. 03 24. 08:38

A veterán szerző egyébként sportvezetőként jeleskedett a kádári érában.
Fotó: archív

„Több megszívlelendő tanulsága is van annak, hogy március 15-én a legjobb magyar tizennyolc évesekből összeállított labdarúgó-válogatott ­4-1-re kikapott az egy esztendővel idősebb játékosokat felsorakoztató luxemburgi együttestől” – írja Tibor Tamás megmondóember a Népszavában.

tovább olvasom...

Novák Katalin somogyi látogatása

2023. 03 23. 15:12

A természeti kincsek és az itt élők adják Magyarország szépségét

Novák Katalin (b2) a jelentős zarándokközpontként ismert andocsi Nagyboldogasszony-bazilikában 2023. március 23-án.

Magyarország szépségét egyszerre adják a természeti kincsek és az itt élő emberek – mondta a köztársasági elnök csütörtökön Fonyódon a felújított Szaplonczay sétány átadásán, hozzátéve, feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet az ország emberi és természeti gazdagságára.

tovább olvasom...