Már osztják az energiatakarékos égőket Egerszegen

2023. 08 03. 08:10

Augusztus 31-ig lehet átvenni az égőket.

Elkezdődött Zalaegerszegen az ingyenes lakossági energiatakarékos égők kiosztása a korábban regisztrált személyek részére a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Bali Zoltán alpolgármesterrel és Flaisz Gergő igazgatóval közösen Balaicz Zoltán polgármester.

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2023. 08 03. 08:06

tovább olvasom...

Leszólta, majd kért belőle

2023. 08 02. 08:18

Krisztina asszony egyébként jövőre újra megméreti magát…
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Abban még nem lenne semmi rendkívüli, hogy a ferencvárosi önkormányzat a minap ötven ingyenjegyet kért és kapott a hamarosan kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra. (Már csak azért sem, mert a vb-helyszín egyik része a kerületben található.) Attól meglepő (vagy inkább gusztustalan) a jegyigénylés, mert Baranyi Krisztina polgármester korábban többször is politikai aduként próbálta felhasználni a világversenyt. Volt, hogy a vb lemondásával fenyegetőzött. Most meg ingyenjegyet kért az agyba-főbe mószerolt államtól.

tovább olvasom...

Az álvagina fájdalmai miatt a halált választaná

2023. 08 01. 13:43

Már megbánta, hogy átműttette magát

Úgy döntött, hogy halálos injekcióért folyamodik.

A Daily Mail arról számolt be, hogy egy 35 éves „transznő” – azaz férfi, aki nőnek képzeli magát, és átesett egy úgynevezett nemváltó műtéten, ami valójában nem változtatja meg a nemét – miután átesett a „nemváltó műtéten”, olyan fájdalmakkal küszködött, hogy eutanáziáért folyamodott.

tovább olvasom...

Indulása óta több mint 650 ezren keresték fel az online árfigyelő oldalt

2023. 08 01. 11:54

Egy jó értelemben vett „öldöklő” napi árversenyt indított a kereskedők között az árfigyelő verseny – mondta Rigó Csaba Balázs.
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

Július elsejei indulása óta több mint 650 ezer látogató kereste fel az online árfigyelő weboldalát – mondta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

tovább olvasom...

A lakáj humora

2023. 08 01. 09:58

A megcsonkított olimpia és a politika

Mire ment a világ az olimpiai bojkotokkal? Sportolók jelenét,  jövőjét, életét tette tönkre.
Forrás: Youtube

„A pártállami Ludas Matyi itt felejtett «humoristája», Föld S. Péter szerint Szijjártó Péter «bőszen lapátol Oroszország érdekében», amikor azt magyarázza, hogy egy teljes részvétellel megtartott olimpia nagy segítséget jelenthetne az Ukrajnában zajló háború békés rendezésében. (Ismert, az orosz és belorusz sportolók ki vannak tiltva a nagy nemzetközi viadalokról, így a jövő évi játékokról is.) A vicces Föld S., aki újabban a Hírklikken (olykor a Népszavában) kacarászik, azt írja: a magyar külügyminiszter szerint ha Oroszország ott lehetne a 2024-es nyári játékokon, vége lehetne a háborúnak. Csakhogy, teszi hozzá, ezzel már Putyinnál sem lehet jó pontokat szerezni, hiába szeretne a magyar diplomácia az orosz elnök kedvében járni. (Saját lakájszelleméből indul ki a szerző: csontig, ahogy kell…)

tovább olvasom...

Hamis jogosítvánnyal akarta elhagyni az országot Letenyénél egy kubai férfi

2023. 08 01. 09:29

Köddé vált a kubai, miután lebukott a határnál.
Fotó: MTI/Varga György

Egy 45 éves kubai férfi 2022. február 18-án 11.30 órakor kilépésre jelentkezett a Letenye Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. Ennek során vezetési jogosultságát előbb egy orosz vezetői engedély, majd egy kubai vezetői engedély átadásával igazolta az intézkedő rendőrnek. Mindkét vezetői engedély azonban hamisítvány volt, hordozó anyagában, megszemélyesítési technikájában, valamint a biztonsági elemek tekintetében is eltértek az eredeti okmányoktól, azokat az eljárás során ismeretlenül maradt személy készítette. Emiatt azok lefoglalásra, míg a vádlott elfogásra került.

tovább olvasom...

Újabb egy éves támogató szerződést kötött a ZTE KK a Szabadics Zrt.-vel

2023. 08 01. 09:09

Kovács Tamás (balról) és Török Róbert kézfogása a folytatást jelenti.

Immár negyedik éve, hogy a Szabadics Zrt.-t a Zalakerámia ZTE KK támogatója. A folytatást sajtótájékoztatón jelentette be Török Róbert ügyvezető.

tovább olvasom...

Béla a kasszát is vitte

2023. 08 01. 08:54

Összerabolt magánvagyonából Bécsbe menekített két és fél kilónyi ritka aranyérmet a 25 millió korona mellett.
Fotó: wikipedia

„Most úgy látom, hiába volt a kísérletünk, hogy ennek az országnak a proletártömegeit öntudatos forradalmárokká neveljük. […] Félreállunk, hogy majd újult erővel, tapasztalatokkal gazdagabban és érettebb proletariátussal új harcba kezdjünk a proletariátus diktatúrájáért” – e kenetteljes szózat kíséretében vette a kalapját ma 104 éve, 1919. augusz­tus elsején Kun Béla anyaszomorító, a Tanácsköztársaság nevezetű szivacsos agylágyulás zárónapján, amikor elvtársaival pucolnia kellett a hatalomból. (Hogy a megújulásig komolyabb anyagi gondjai ne legyenek, magához vett a kincstárból huszonötmillió koronát. Sőt mint a korabeli lapok írták, a kommün frontembere az összerabolt magánvagyonából Bécsbe menekített két és fél kilónyi ritka aranyérmet, melyek mindegyikének műtörténeti értéke volt, darabját 4-500 ezer osztrák koronára becsülték.)

tovább olvasom...

Futottak még…

2023. 07 31. 08:51

A trójai faló végképp leszerepelt

„Gyöngyösi Márton ma ugyanazt mondja, mint Gyurcsány Ferenc.”
Fotó: MTI/ Illyés Tibor

Hová lettek a jobbikos szavazók? – kérdezi Nagy Ervin filozófus a Magyar Hírlapban. Azt írja, egy részük már rég a Fideszt támogatja, harmaduk otthonra lelt a Mi Hazánk Mozgalomban, a többiek távol maradtak az urnáktól. „Ma egy olyan kilúgozott ideológiájú, zavaros identitású, agonizáló pártot találunk a Jobbik helyén, amely a legutóbbi választásokon együttműködött azzal a balliberális politikai-kulturális »elittel«, amely ellenében formálta ki saját identitását. Ekkora identitásváltásokat egyetlen közösség sem bír el. Gyöngyösi Márton ma ugyanazt mondja, mint Gyurcsány Ferenc.”

tovább olvasom...