Az eltitkolt pozsonyi csata

2023. 07 04. 08:27

– avagy a múltat végképp eltörölni akaró kommunizmus

Hazánk és a világ több pontjáról érkező hagyományőrzők X. századi korhű viseletben és eszközökkel.
Forrás: Nyílzápor

907-ben ezen a napon, július 4-én kezdődött a nemzet első honvédő csatája, a „honfoglalászáró” pozsonyi ütközet. In memoriam. Árpád vezér negyvenezres serege csapott össze a ránk törő Nyugat százezres hadával. A gonosz jövevények, Liutpold bajor herceg és Theotmár salzburgi érsek haditerve így szólt: „Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak.” Ehhez képest a támadók jó része odaveszett, hajóik a Duna iszapjában végezték. Johannes Aventinus történetíró ekképp kesergett: „A bajorok kilátástalan háborúja Liutpold herceg féktelen kevélységét letörték.” (Sőt a herceg maga is fűbe harapott, akárcsak érsek cimborája.) A Nyugat bő évszázadig, 1030-ig gondolni sem mert újabb kalandra, akkor is megbánta, István hadai lenullázták a revansra spekuláló II. Konrád császárt – sőt meg sem álltak Bécsig, azt is elfoglalták. 1051-ben III. Henrik is bepróbálkozott, neki meg a flottáját süllyesztette el egy Zotmund nevű szenvedélyes könnyűbúvár.

tovább olvasom...

Júliustól az önkormányzatok is örökölhetnek a helyi lakosok után

2023. 07 04. 08:06

Örökös híján nem az állam, hanem az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat örököl.

Július 1-jétől, ha nincs fellelhető örököse az elhunytnak, akkor a belföldi ingatlanja és az ott található ingóságok is a települési önkormányzaté lesznek – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...

Migránslázadás: már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

2023. 07 03. 12:00

Franciaország élhetetlenné vált.

„Nem a szegénység, nem a (nemlétező) rendőri erőszak, hanem az engedékeny bevándorláspolitika okozza a véres és pusztító francia migránslázadást, ez derül ki Yves Thréard, a Le Figaro főszerkesztő-helyettesének – francia viszonyok között – meglepően bátor írásából”, amelyet az Origo.hu szemlézett hétfőn. A portál szerint a ma éjszakai pusztítás után (a szerző) sorai még inkább aktuálisak. Szerinte óriási a baj Franciaországban.

tovább olvasom...

Szabadtéri kamarakoncert Egerszegen (is)

2023. 07 03. 10:50

Szabadtéri kamarakoncert Egerszegen (is)

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara művészeinek kamarakoncertje a zenekar Zenélő Magyarország ingyenes szabadtéri koncertsorozat részeként a zalaegerszegi Dísz térre is ellátogatott 2023. július 2-án. Idén július első hétvégéjén 16 városba látogat a Zenélő Magyarország programsorozat: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara immár negyedik alkalommal viszi házhoz a legszebb klasszikus és filmzenei dallamokat.

tovább olvasom...

Ujhelyi, mint brüsszeli tudósító

2023. 07 03. 09:07

Az MSZP reménybeli megújítója – miután nem lesz jövőre EP-képviselő – új feladatot keres magának. Tudósítani szeretne Brüsszelből. Az első anyagát még Drágabolgárúr sem értékelte…
Fotó: MTI/Kovács Attila

„A magyar miniszterelnök tényleg elment a falig, de ott nem fordult meg ölelkezni, hanem jól beleverték a kobakját a brüsszeli betonba, meg is szédült tőle, azóta pedig csak árnyékbokszolva próbál pozíciót fogni” – írja Ujhelyi István független EP-képviselő a vasárnapi nyílt levelében. Szerinte a kormányfő elvesztette nagyjátékos-jellegét, és az uniótól kapott pofonok után elkezdett valahogy sodródni.

tovább olvasom...

Zsarol az ÉVE  Kanizsán, vagy csak egyezkedni akar?

2023. 07 03. 08:32

„Egyszer majd én is kérek valamit…”

Bajza u. 2., a társulás székhelye. Még…
Fotó: Facebook

A június 26.-án tartott közgyűlést követően fogalmazta meg gondolatait közösségi oldalán Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Tette ezt azután, hogy a többségben lévő ÉVE-frakció úgy döntött: kilép a térségi társulásból.

tovább olvasom...

Bordélyházat működtettek Keszthelyen

2023. 07 03. 08:11

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Az 50 éves gyenesdiási férfi – I. rendű vádlott – 2007 óta bérelt egy keszthelyi ingatlant, ahol night club-ot üzemeltetett. A bárban táncoslányokat alkalmazott, akik a vendégek részére italt kínáltak, nekik táncoltak, illetve prostituáltként a vendégek rendelkezésére álltak, velük igény esetén pénzért szexuális cselekményt végeztek. Ehhez a vádlott az épületrész földszinti részén lévő 3 szobát biztosította.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: hova lett a pénz az uniós költségvetésből?

2023. 06 30. 10:59

„… majdnem minden európai uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében.”

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

„Műtét” felforrósított kapával

2023. 06 30. 09:02

– avagy a gyűrűsi lólopás

Hogy mi lett a többi lóval? Homály fedi a történetet…
Fotó: Zalatáj

A Zalatáj számolt be annak idején arról, hogy az őshonos lovakból álló gyűrűsi ménesből több állat is eltűnt. Az akkori információk több ló ellopásáról szóltak. Ám a rendőrségi nyomozás során arra a megállapításra jutottak, hogy csak egyetlen lovat lovasított meg egy helybéli férfi.

tovább olvasom...

Egy szigorú prókátor „értékítélete”

2023. 06 30. 08:57

Hétpróbás zsiványok egész sorát próbálta kimosdatni a bíróság előtt prókátor uram.
Fotó: képernyőfotó

A távozó igazságügyi miniszter, Varga Judit munkásságát értékelte minap a Népszavában egyik hajdani elődje, Bárándy Péter. Aki némi kollegialitásra, visszafogott megítélésre számított utóbbi részéről, tévedett, a Medgyessy-kormány tárcavezetője alaposan leszólta Judit asszonyt.

tovább olvasom...