Zalában is veszélyeztet

2023. 03 31. 07:59

Pusztító növénykórokozó baktérium jelenlétét igazolta a Nébih három vármegyében

Ralstonia pseudosolanacearum rózsán.

Három vármegyében – Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Zalában – igazolták a pusztító növénykórokozó Ralstonia pseudosolanacearumbaktérium jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 2022 szeptemberében vett mintákban – közölte a szervezet a honlapján csütörtökön.

tovább olvasom...

Vannak-e nácik Ukrajnában?

2023. 03 30. 13:49

A videót egy személygépkocsi belső, fedélzeti kamerája rögzítette, melynek utasa egy ukrajnai fiatalasszony volt és egy kisgyerek. A videó ékes példája annak az egész neonáci mentalitásnak, ahogy Zelenszkij náci zsoldosai viszonyulnak az ukrajnai civilekhez, főleg ha azok más etnikumhoz tartoznak. Ha meg oroszok, akkor Isten óvja őket a náci szörnyetegektől, azoktól a bandáktól, melyek bizonyított módon sportból ölték a nem ukrán származású civileket már évekkel ezelőtt Ukrajna területén.

tovább olvasom...

Ezernél több külföldi embercsempész van jogerősen magyar börtönökben

2023. 03 30. 13:31

A Zalaegerszegi Törvényszék Összbírói értekezlete

A Zalaegerszegi Törvényszék összbírói értekezlete sajtótájékoztatóval kezdődött.

Több mint ezer külföldi állampolgár tölti embercsempészés miatt jogerős büntetését magyar börtönökben, hússzor annyi, mint néhány évvel korábban – közölte az Országos Bírósági Hivatal informatikai és elektronikus ügyintézési főosztályának vezetője csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Évértékelő értekezletet tartott a Zala Vármegyei Főügyészség

2023. 03 30. 09:14

A képen balról: dr. Sólyom Péter közjogi főügyész-helyettes, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Székely Tamás főügyész és Kis-Király Ervinné dr. főügyész-helyettes.

A Zala Vármegyei Főügyészség előző évi tevékenységének értékelésére dr. Polt Péter legfőbb ügyész és a kabinetet vezető dr. Vida József főosztályvezető ügyész részvételével 2023. március 28-án került sor.

tovább olvasom...

Egyenes mellébeszéd Kálmán Olgától

2023. 03 30. 08:58

– avagy a Gyurcsány-kormányzat energetikai „érdemei”

Nyomokban sem hasonlít az ATV egykori kihallgatótisztjére.
Fotó: YouTube

Kibillenni látszott megszokott kevélységéből Kálmán Olga DK-s honanya, amikor a minapi pikírt kijelentésére – „A magyar kormány Vlagyimir Putyin alárendeltje” – válaszoló Dömötör Csabát hallgatta. Egy savanyú ábrázatú, ritmusából kizökkent asszonykát mutatott a kamera; nyomokban sem hasonlított az ATV egykori kihallgatótisztjére. A rajtakapottak lapításával fogadta az államtitkár tételes ellenérveit, miszerint éppen a fordítottja igaz.

tovább olvasom...

Diákok a Megyeházán

2023. 03 30. 08:42

Dr. Sifter Rózsa közszolgálati ügyintézői képzésben résztvevő tanulókat fogadott

Dr. Sifter Rózsa mutatta be a hivatal működését.

A Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum 13/A osztályos, közszolgálati ügyintéző képzésben résztvevő 10 tanulóját és oktatójukat, Simán Évát fogadta március 29-én a Megyeházán dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a bajban és ezután is segítjük Törökországot

2023. 03 30. 08:31

Novák Katalin köztársasági elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök (b2), valamint Lehoczki László, a februári törökországi földrengés után segítséget nyújtó magyar mentőcsoport tagja (j) és Hope nevű mentőkutyája Ankarában, az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatón 2023. március 29-én.

A magyarok a földrengés okozta bajban és a következő időszakban is segítséget nyújtanak a török embereknek – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel szerdán Ankarában folytatott megbeszélését követő közös sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Alain Delon kíméletlen őszintesége

2023. 03 29. 11:35

„Nem igazán van miért tovább itt maradnom”

„Csak nem őrültünk annyira meg mind, hogy éppen az USA-ból, az Antikrisztus országából »vegyük a fényt«…

Nem a legfrissebb a történet ez már, de érdemes újra és újra feleleveníteni, ahogy a világ egyre gyorsabb ütemben rothad széjjel.

tovább olvasom...

Szilágyi Áron példát mutat a világnak

2023. 03 29. 11:22

Szilágyi Áron tette ismét azt bizonyítja, hogy egy rendkívüli sportoló, s természetesen rendkívüli ember.
Fotó: Elsa

Sportszerű cselekedetéért fair play-díjat fog kapni Szilágyi Áron, aki március 25.-én, szombaton megnyerte a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupaversenyt.

tovább olvasom...

A Párbeszéd és a „pörsenéses” Fidesz

2023. 03 29. 08:33

Állapota tovább romlott Tordai Bencének

Tordai Bence… „Mintha Gyurcsányt látnánk a megyei kettőben.”
Fotó: MTI/Kovács Attila

Földünk zöldproblémáiról tartott előadást napirend előtti felszólalásában Tordai Bence párbeszédes honatya a minap. Azon kesergett, hogy felelőtlen emberek tönkreteszik a glóbuszt. Zárógondolatából persze nem maradhatott ki a kormányzat sem: – Értem én, hogy globális és történeti perspektívában nézve az Orbán-rezsim egy kis pörsenés, egy aprócska gennyes góc a rendszer testén, amely majd kifakad és beheged a helye, de azért mi mégiscsak itt élünk – közölte Tordai anatómus.

tovább olvasom...