Végső forgalomba helyezés az egerszegi Kosztolányi utca felújítása I. ütemén

2023. 09 21. 07:59

Hétfőtől kétirányú lesz a Kosztolányi utca.
Fotó: Zalatáj

Végéhez ér Zalaegerszegen a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsítása I. ütemének projektje, 2023. szeptember 25-én elindul a kétirányú forgalom a felújított utca Balatoni út – Béke ligeti csomópont közötti szakaszán.

tovább olvasom...

Zalaegerszegről szervezték az akciót

2023. 09 20. 11:18

400 millió forint a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány

Pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével foglalkoztak. Költségvetési csalás büntette miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség.
Fotó: Zalatáj

Gazdálkodással összefüggő kiemelt bűncselekmény miatt áll a Zalaegerszegi Törvényszék elé az a két vádlott, akik 2017 novembere és 2021 októbere közötti időszakban tiltólistán nem szereplő pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével szerzett egymilliárd forintos jövedelmüket eltitkolták az adóhatóság elől.

tovább olvasom...

Megkezdődött a Bajnokok Ligája csoportköre

2023. 09 20. 08:52

Kapus a kapusnak… Ezzel a góllal egyenlített a Lazio.
Fotó: Getty Images

A Lazio házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden.

tovább olvasom...

A rendőrség a hibás

2023. 09 20. 08:42

De mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel?

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva ­Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint.

tovább olvasom...

Forgalmi rend változása a zalaegerszegi Ady utcában

2023. 09 20. 08:23

Várhatóan két héten keresztül kell számolni a forgalmi rend megváltozásával.
Fotó: Seres Péter

Zalaegerszegen, az Ady utcában 2023. szeptember 21-től, csütörtöktől, előreláthatólag két héten át, csapadékcsatorna-építés befejező munkálatok zajlanak a Tompa utca és Eötvös utca közötti szakaszon, ahol a kivitelezés idején, a gépjárművel közlekedőknek a forgalmi rend megváltozásával kell számolni.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a békének nincs alternatívája

2023. 09 20. 08:12

A magyar államfő beszéde az ENSZ közgyűlésén

Novák Katalin: „Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”
Fotó: Timothy A. Clary/AFP

„A békének nincs alternatívája” – hangsúlyozta az államfő, és megállapította: „Ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint. Nem egyszerűen a szomszédunkban van, hanem Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”

tovább olvasom...

Csomó a kákán

2023. 09 19. 09:20

Odze szerint az Orbán-féle keleti nyitás csak mese.
Fotó: Nők Lapja

Hogy sikeres lehet az Orbán-kormány keleti nyitása, az abból is sejthető, hogy igyekszik lesajnálni a kákán is csomót kereső Hírklikk.hu. Ezúttal bizonyos Odze György exdiplomata fejti ki a portálnak, miért rossz Magyarország Kína-politikája. (Emberünk a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok alatt Pekingben volt tanácsos; kisujjában a demagógia.)

tovább olvasom...

Haladás-ZTE a Magyar Kupában

2023. 09 19. 09:07

A felvétel egy előkészületi Haladás-ZTE mérkőzésen készült. Most tétmeccsen csap össze a két csapat.
Fotó: Szekeres Péter

A bajnokságban legutóbb bronzérmes Debreceni VSC a másodosztályú ETO FC Győrrel, a bajnoki címvédő és Konferencia-liga-főtáblás Ferencváros pedig a Puskás Akadémiával találkozik a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a nyolcaddöntőbe jutás.

tovább olvasom...

Lendvai szaporítószervei

2023. 09 19. 08:59

Egy elnyűhetetlen proletárhumorista.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagyot szólt a napokban megrendezett V. Budapesti demográfiai csúcs. Nem is elsősorban a méretei miatt (négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi és civil szervezeti vezető vett részt az eseményen), hanem az ott elhangzott előadások kapcsán: hogyan teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

tovább olvasom...

„Üres bölcsők világáért nem érdemes harcolni”

2023. 09 19. 08:56

Novák Katalin felszólalása New Yorkban

Novák Katalin a hétfői tanácskozás levezető társelnöke volt.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A béke hiányában sok, a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítés kerülhet veszélybe, vagy maradhat eredménytelen – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn New Yorkban, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok értékeléséről tartott magas szintű tanácskozásának levezető társelnökeként.

tovább olvasom...