Nagypéntek után eljön a Húsvétvasárnap

2023. 04 06. 09:11

– avagy egy politikai per a 33. esztendőben

Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt

Szokásban volt a zsidóknál, hogy a tavaszi ünnep alkalmával egy elítéltnek megkegyelmeztek. Abban az esztendőben egy politikai fogoly és egy köztörvényes bűnöző állt Pilátus törvényszéke előtt: a Názáreti Jézus, és egy Barabás nevű férfi, akit gyilkossággal vádoltak.

tovább olvasom...

Nem ítélkezett – imádkozott

2023. 04 06. 08:53

A bolsevik beidegződés és a Népszava

Böjte Csaba rendszeresen imádkozik a börtönben lévő emberekért. Most, nagyhéten még többet…
Fotó: MTI/Biró István

„Ne vegye át az egyház a független igazságszolgáltatás szerepét […], mert abból soha nem sült még ki semmi jó a történelem folyamán sem ebben az országban, sem máshol” – írja Hargitai Miklós a Népszavában. Hogy valaki bűnös-e vagy ártatlan, azt Magyarországon egyelőre nem egyházi személyek, nem is politikusok, hanem állami bíróságok döntik el.

tovább olvasom...

Kiemelkedő koncertek Zalacsányban

2023. 04 06. 08:37

Bejelentette teljes programját az Örvényesvölgy Fesztivál

Vissza a gyökerekhez! Németh Ferenc, „Frenki” Zalacsányban nőtt fel, Zalaapátiba járt iskolába, majd Zalaegerszegen, a zeneiskolában is folytatott tanulmányokat.

Bejelentette teljes programját az Örvényesvölgy Fesztivál, és elindult a napijegyek értékesítése a két hétvégén, június 9-10-én és 16-17-én tervezett programokra. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával érkező nemzetközi sztárvendégek, mint Candy Dulfer, a Gipsy Kings by Diego Baliardo, Kevin Davy White és a Deladap mellett számos új magyar előadót jelentettek be. Igazi jazz különlegességek, irodalmi programok, e-bike túrák is várják a látogatókat. A hazai fesztiválok között egyedülálló program lesz Zalacsányban, a fesztivál helyszínén zajló nyílt, régészeti ásatás, ahol a közönség is bekapcsolódhat majd a feltárási munkákba.

tovább olvasom...

„Belefáradt” az MSZP egykori elnöke

2023. 04 05. 09:14

A politikával azért nem szakít Mesterházy Attila

Mesterházy Attila volt MSZP-s képviselő új pártot alapít. Akkora szükség van erre, mint éhezőnek egy falat kenyérre.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mesterházy Attila, az MSZP hajdani elnöke is otthagyja az egykor szebb napokat látott pártot. Kenetteljes bejegyzésében azon kesereg, hogy a Magyar Szocialista Párt elvesztette a befolyását, társadalmi támogatottságát, csupasz árnyéka önmagának.

tovább olvasom...

Donald Trumpot vád alá helyezték, de ártatlannak vallotta magát

2023. 04 05. 08:59

Könnyen lehet, hogy öngólt lőttek Donald Trump vád alá helyezésével?
Fotó: NorthFoto

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

tovább olvasom...

Legyőzték a Puskást, hogy a Puskásba menjenek

2023. 04 05. 08:44

A győztes zalaegerszegi játékosok ünnepelnek, miután a 119. percben esett öngóllal 1-0-ra nyertek a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott ZTE FC – Puskás Akadémia mérkőzésen.

Két nappal ezelőtt írtam az Újpest-ZTE mérkőzés után:

„Holnap, április 4-én (régen pirosbetűs ünnep volt) a Puskás Akadémia ellen kupaelődöntőt játszik a ZTE FC.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút-fejlesztés Lentiben

2023. 04 04. 11:49

Balról Pácsonyi Imre, a vármegyegyűlés alelnöke, dr Pál Attila elnök, Horváth László polgármester és Hordós Krisztina ügyvezető.

Lenti városrészeit is kerékpárutakkal kötik össze és a belső kerékpáros úthálózat is kapcsolódik egymáshoz a most induló legújabb kerékpárút-fejlesztések által. A munkaterület átadásán dr. Pál Attilát, a vármegyegyűlés elnökét kérdeztük a beruházásról:

tovább olvasom...

Halálra gázoltak egy férfit Zalaegerszegen

2023. 04 04. 11:03

A halálos gázolás nem messze a Mikes Kelemen utcai kereszteződésnél történt.

Halálra gázolt egy férfit egy autó kedd reggel Zalaegerszegen – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Virágzik a repce Zalában

2023. 04 04. 10:05

Fotó: MTI/Varga György

Virágzik a repce a Zala vármegyei Galambok határában 2023. április 4-én.

tovább olvasom...

Megérik a pénzüket

2023. 04 04. 09:38

Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor a budapesti Városházánál.
Fotó: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala

Nincs nagy véleménnyel Budapest vezérkaráról a Városháza-ügy kulcsfigurája, Gansperger Gyula. Azt mondja, Karácsony Gergely semmittevése egész elképesztő. Már korábban is feltűnő volt, mennyire nem foglalkoztatják a főváros ügyei, a főpolgármesterséget csak ugródeszkának használja a saját karrierjéhez. 2021 nyarától például hónapokon át csak a miniszterelnök-jelölti kampányával törődött. Gansperger a helyettesekről is leszedte a keresztvizet. Ahol a főnök nem dolgozik, a többiek sem csinálnak semmit, élvezik a jó fizetést meg a titulussal járó luxust.

tovább olvasom...