Magyar színekben versenyez tovább az orosz sakknagymester

2023. 08 25. 10:14

Szanan Szjugirov jelenleg a világranglista 31. helyén áll.
Fotó: Chess Federation of Russia

Szanan Szjugirov orosz nemzetközi sakknagymester a jövőben Magyarországot képviseli a versenyeken – jelentette csütörtökön az orosz állami hírügynökség.

tovább olvasom...

Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen

2023. 08 25. 09:42

Terítéken a zalai specialitások.
Fotó: Seres Péter

Amikor 15 évvel ezelőtt, 2008-ban először szervezett az akkori városvezetés szeptember elején fesztivált, annak fő témája a szüret, a szőlő, a bor volt. Másfél évtizeddel később, mostanra már majdnem minden településnek van szüreti, vagy borfesztiválja. Zalaegerszegnek olyan arculatot kellett találni, ami egyedi, ami unikális, ami csak a zalai emberekre, zalaegerszegiekre jellemző.

tovább olvasom...

Másfél mázsa marihuánát találtak egy kamionban a letenyei határátkelőhelyen

2023. 08 25. 09:26

Százötven kilogrammnyi marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban a letenyei határátkelőhelyen – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Inotai András Orbán-fóbiája

2023. 08 25. 08:26

Inotai András (jobbról) a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon társaságában. Nem csak Timmermans, hanem a közgazdász fejét is ki kellene szellőztetni.
Fotó: MTI/Kovács András

Timmermans távozása nemhogy jó, inkább rossz hír lehet Orbánnak – nyilatkozta a Hírklikknek Inotai András közgazdász. Ismeretes, a holland szocdem politikus visszatér hazájába, jelölteti magát a novemberi választásokon.

tovább olvasom...

Idén is lesz filmzenei koncert Zalaegerszegen

2023. 08 25. 08:13

Eddig minden évben hatalmas érdeklődés kísérte a zalaegerszegi filmzenei koncertet, melyet idén a Vadpörkölt és Bor Fesztivál keretén belül, szeptember 9-én, szombaton, 21 órától tartanak a Széchenyi téri nagyszínpadon. A legnagyobb filmslágereket idén is a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adja elő. Vezényel Pejtsik Péter.

tovább olvasom...

Befejező aszfaltozás a páterdombi vasúti átjárónál

2023. 08 24. 14:37

2023. augusztus 25-én, pénteken, Zalaegerszegen, a Béke ligeti utcában, illetve a Bíró Márton és Petőfi Sándor utcacsomópontjának környezetében befejező aszfaltozást végeznek a szakemberek. A kivitelezés idején a páterdombi vasúti átjárót lezárják, a páterdombi városrészt a Báthory utca, a Bíró Márton utca és Petőfi utca környezetét pedig a Pázmány Péter utca felől érhetik el a gépjárművel közlekedők.

tovább olvasom...

A nemzet ellendrukkerei, koloncaink…

2023. 08 24. 08:45

„És a Forma-1 – éremtáblázaton hol állunk?… hülye ember.”

Még ki sem fanyalogta magát az augusztus huszadikai tűzijáték költségein, illetve a diplomáciai nagyüzemen az ellenzék, amikor a későn kapcsoló Egri Viktor, a sportriporterből lett megmondóember klaviatúra elé ült, és ezt írta: „Hugues Fabrice Zango hármasugrásban aratott győzelme után Magyarország visszacsúszott az atlétikai vb-k örök éremtáblázatán a 77. helyre. Burkina Fasó megelőzte. (Ezt nem azért írtam, hogy érzékeltessem, mennyire indokolt volt ennyi pénzért vb-t vállalni.) De mégis.”

tovább olvasom...

Kábítószer és zárjegy nélküli cigaretta a sármelléki férfinél

2023. 08 23. 10:00

A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki egy sármelléki férfit, akinek az ingatlanában marihuánát és több száz doboz zárjegy nélküli cigarettát is találtak.

tovább olvasom...

Térképcsinálók

2023. 08 23. 08:25

Molotov, szovjet külügyminiszter aláírja a paktumot, jobbra a háttérben áll Sztálin.
Fotó: AFP

Ma, augusztus 23-án Európának nincs sok oka ünnepelni. 1939-ben e napon írták alá Moszkvában a hírhedt Molotov–Ribbentrop-paktumot, amelynek titkos záradékában Németország és a Szovjetunió a lerohant Lengyelország mellett fél Európát is felosztotta egymás közt.

tovább olvasom...

Schmidt Ádám: a sportolói világ el van ragadtatva

2023. 08 22. 11:14

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is „el vannak ragadtatva” a budapesti atlétikai világbajnokságtól – mondta Schmidt Ádám a vb kormánybiztosa az MTI-nek.

tovább olvasom...