Rezgett a léc Baracskai József alatt Zalaszentgróton

2024. 06 11. 08:47

Most már végre a várossal kellene foglalkozni

Senki sem hisz már Baracskai József függetlenségében. A felvételek 2024 június 8-án készültek Zalaszentgróton. Egy nappal a választás előtt.

Nagyon közel állt Baracskai József Zalaszentgróton ahhoz, hogy hosszú évek után felkeljen a polgármesteri székből, s átadja azt kihívójának.

39 szavazaton múlt az egész, ha a konkrét okát említjük annak, hogy ez miért nem következett be. Ám a szavazatok száma csak következmény. Nem a hiányzó 40 voks az igazi oka annak, hogy immár harmadik alkalommal sem sikerült leváltani Baracskai Józsefet. Ez csak a következménye annak, hogy ezúttal sem tudtak megfelelő jelöltet állítani a konzervatív oldalon. Olyant, akinek esélye lehet leváltani azt a Baracskai Józsefet, aki hosszú éveken keresztül, becsapva a zalaszentgróti polgárokat, civil szervezet mögé bújva, függetlennek állítva magát, indult a választásokon. Miközben a Demokratikus Koalíció feltétlen híve volt, a DK Zala vármegyei bázisa lett Zalaszentgrót ez idő alatt.

Majdnem sikerült a váltás, de csak majdnem. S így nyernek megerősítést a Zalatáj és a Szentgrót és Vidéke korábbi cikkeiben leírtak, hogy gond van a jelöltállítással, késlekedéssel, s már az is elgondolkoztató volt, hogy a Fidesz-KDNP nem szerepel támogatóként a csoport mögött.

A Városházán Zalaszentgrót fejlődésén kell munkálkodni.

Tágabb környezetben is tekintve a választási eredményeket komoly vizsgálatra lesz szükség, hiszen Zala vármegye 2-es számú választókerületének mind az öt városában (Keszthelyen, Hévízen, Zalaszentgróton, Zalakaroson, Pacsán) veszített a jobboldali polgármesterjelölt. Ugye ez is mennyire „alátámasztja” azt az ellenzéki állítást, hogy Magyarországon nincs demokrácia?

A meglepő választási eredmények – amik Zala vármegyén kívül akadtak máshol is Nyugat-Magyarországon – nyilván feltűnnek dr. Molnár Ágnesnek, a Fidesz regionális politikai igazgatójának is és alaposan kielemzik az okokat. Már csak azért is, mert nincs messze 2026. S láthatjuk, hogy a késlekedés és a melléfogás a jelöltek kiválasztásában hová vezethet.

Baracskai Józsefnek természetesen gratulálok. Azt kívánom, hogy végre nyílt lapokkal játsszon, legyen végre olyan polgármestere Zalaszentgrótnak, aki felébreszti ezt az „alvóvárost”, s nem az országos pártpolitika helyi szervezője. Ehhez pedig együtt kell működnie a kormánnyal.

A Demokratikus Koalíció és a Szentgrót Most (mert a város jelene nem rózsás) helyett inkább építse a „Szebb Szentgrót Jövőt”!

Ekler Elemér

Ennél azért komolyabb beruházásokra lesz szükség.

 

A témával összefüggő korábbi cikkeink:

Dobrev Klára és Baracskai József baráti, bensőséges találkozója ma Zalaszentgróton (2024.06.08.)

Baracskai József előbb hárít, aztán hallgat (2024.06.07.)

Az „elhárítás” kisvárosi nagymestere (2024.06.04.)