Öt napirendi pontot tárgyaltak meg

2024. 04 29. 08:54

Ülést tartott a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

A Földhivatal konferenciatermében került sor a tavaszi soros ülésre.

Április 25-én tartotta tavaszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, rendhagyó helyszínen, a Földhivatal épületének konferenciatermében. Az ülésen öt napirendi pontot tárgyaltak meg.

Dr. Sifter Rózsa főispán, a Védelmi Bizottság elnöke az első napirendi pontban számolt be a 2023. év feladatairól. Kiemelte, hogy a vármegye kimagaslóan teljesített az elmúlt évben megtartott Adaptive Hussars 2023. hadgyakorlaton, melynek a sármelléki repülőtér is részese volt.

Horváth Péter tűzoltó őrnagy a bizottság titkára kitért arra, hogy 30 településen 60 család részesülhetett szociális tűzifa ellátásban, valamint kihangsúlyozta, hogy a zalaegerszegi Segítség Pont üzemeltetése továbbra is indokolt az ukrán menekültek zavartalan ellátása érdekében.

Takács Ottó tűzoltó ezredes a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kettő előterjesztésben tájékoztatta a bizottságot a lakástüzek és a szabadtéri tüzek megelőzéséről.

Hegedűs György alezredes a Védelmi Igazgatási Hivatal képviseletében beszámolt a védelmi és biztonsági alapismereti alaptanfolyamról, mely a védelmi igazgatási feladatokban részt vevő szakemberek számára kiemelten fontos.

Ezt követően Ferge László őrnagy a zalaegerszegi Toborzó Iroda vezetője nyújtott tájékoztatást az országos és vármegyei toborzásról, megemlítve, hogy a zalaegerszegi Toborzó Iroda az idei évben új, modernebb helyszínen tudja fogadni a jelentkezőket. Az új helyszínen egy országosan is egyedülálló VR szimulációs szoba is kialakításra kerül, ahol minden érdeklődő kipróbálhatja tudását.

Az ülés végén Takács Ottó tűzoltó ezredes a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a Bizottságot, hogy a tavalyi évben a Mura folyón levonult árhullám elleni sikeres védekezést alapul véve, az üléssel egy időben Országos Törzsvezetési Gyakorlat zajlott. (Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal)