Jubilált a Lenti Táncverseny

2024. 04 29. 10:45

A Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, balról jobbra: Sabján Botond, Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter, Deák Fanni, Sebestyén Dóra, Tarai Emma.

2024. április 21-én a Városi Művelődési Központ Lentiben került megrendezésre a X. Lenti Táncverseny. A viadal résztvevőit Horváth László, a város polgármestere, majd Deák Szilvia, a rendezvény főszervezője köszöntötte.

A rendezvény idén is amatőr csoportok részére biztosított versenyzési lehetőséget, melyre 16 tánccsoport 420 táncosa nevezett 154 koreográfiával. A rendezvényen művészi látványtánc, színpadi show tánc, open és versenytánc kategóriában mérették meg magukat a versenyzők. A táncosok Dunántúl több településéről érkeztek.

A zsűri tagjai voltak: Albert Réka, színházi táncos, moderntánc mesterszakos hallgató, project társulata, az ARLtistic Dance Company; Novák Tamás, Nívó díjas társastánc pedagógus; Károly Róbertné tánc- és drámapedagógus.

Lentit 2 tánccsoport képviselte, a Step Up Fitness, akik két harmadik helyezést szereztek, illetve egyik táncukkal oklevélben részesültek, illetve a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, akik 2 első helyezést, 1 kiemelt arany minősítést, 1 második és 1 negyedik helyezést értek el.

Kétszer került sor eredményhirdetésre, a X. Lenti Táncverseny Bajnoka címet az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Veszprémből érkező Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió kapta. A zsűri több táncost, illetve tánccsoportot is különdíjban részesített, a helyi tánccsoportok közül különdíjban a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport részesült, illetve annak egyik táncosa, Sabján Botond megkapta a verseny reménysége különdíjat is. A zalai nevezők közül koreográfusi különdíjat kapott a Zalaegerszegről érkező Royal Dance Studio és Sportegyesület a Game of spiders című koreográfiáért, verseny reménysége különdíjat a Keszthelyről érkező Goldmark Károly Művelődési Központ táncosa Borsos Blanka, mosolydíjat pedig a Zalaegerszegről érkező Körtánc AMI táncosa Varga Rebeka kapott. Ezenkívül a zsűri a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdiót 8 különdíjban is részesítette.

Az össztánc pillanata.

Az első eredményhirdetés előtt össztáncra került sor, amihez a hűvös időjárás ellenére hozzávetőleg 100 fő csatlakozott, a koreográfiát Deák Fanni, a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport vezetője mutatta be, ami idén is óriási sikert aratott.

A rendezvényt ez évben anyagi hozzájárulásával támogatta az Alkotás-Inno Kft., a Zalaerdő Zrt. és a Deckman C-Belt Kft, valamint a versenyzők részére a Tarr Kft. ásványvizet biztosított. Továbbá különdíj felajánlásra is sor került a Zalaegerszegi Alsóerdei Sport és Élménypark részéről.