A Puskás Akadémia legyőzésével a ZTE is biztos bennmaradó

2024. 04 29. 08:09

Sajbán gólja 3 pontot és biztos bentmaradást jelent.
Fotó: ztefc.hu

A Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik felcsútiaknak megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 2559 néző, v.: Bognár.

Gólszerző: Sajbán (71.).

Sárga lap: Kiss (68.).

Zalaegerszeg TE FC: Dombó – Szendrei, Szafronov, Csóka, Medgyes – Sankovic, Bedi – Mim (Croizet, 61.), Sajbán, Kiss (Németh D., 79.) – Mance.

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki (Soisalo, 85.), Plsek (Favorov, 74.) – Nissilä (Komáromi, 60.), Corbu, Nagy Zs. – Puljic (Colley, 74.).

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni – Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél -, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

vasárnap játszották:

Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 1-0

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2

pénteken játszották:

Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0

szombaton játszották:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1

Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 0-0

Debreceni VSC-Újpest FC 1-0

A 31. forduló programja:

május 3., péntek:

Fehérvár FC-MTK Budapest 20.00

május 4., szombat:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE FC 13.00

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 15.30

Újpest FC-Diósgyőri VTK 19.15

május 5., vasárnap:

Kecskeméti TE-Paksi FC 16.00

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 18.30 (MTI)