Vádemelés az eszteregnyei gyilkosság ügyében

2024. 04 24. 08:14

Otthonában ütötték le és szúrták le a férfit, hogy megszerezzék értékeit

A kép a rendőrségi helyszíni szemlén készült.

A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel és nővel szemben, akik 2023. január 9-én az esti órákban, a Nagykanizsa környéki kistelepülésen (Eszteregnyén – a szerk.) lévő lakóházában bántalmazták, majd késsel megölték ismerősüket.

A 36 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi és 19 éves barátnője rokoni viszonyban álltak a Nagykanizsa környéki kistelepülésen élő sértett férfivel, mindketten többször is jártak nála. A vádlottak 2023. január 9-én a délelőtti órákban Nagykanizsán sétálgattak, amelynek során arról beszélgettek, hogy pénzt kellene szerezniük ahhoz, hogy együtt albérletbe tudjanak költözni. A férfi felvetette, hogy az anyósa barátjának, a sértettnek biztosan sok pénze van a bankszámláján, amelyet meg kellene szerezniük. A vádlottak megegyeztek abban, hogy bűncselekmény útján szereznek pénzt a férfitól oly módon, hogy este kimennek hozzá busszal a házához, kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártya adatait.

Még aznap este, 19 óra körüli időben meg is jelentek a sértett lakóházánál, ahol a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünet miatt a sértettet az udvarra csalja, eközben barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, a férfi egy a farakásról levett, 80 cm hosszúságú fémcsővel fejbe ütötte a sértettet, aki ettől elesett. A földre eső sértettet a férfi tovább bántalmazta, több alkalommal, ököllel fejbe ütötte.

Szemlét tart a rendőrség a gyilkosság helyszínén.
Fotó: Zalatáj/aha

A magatehetetlen sértettet a vádlottak közös erővel vonszolták be a házba, ahol a férfi már egy konyhakést vett a kezébe, és amíg vádlott társa értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő félig magához tért sértett nyakát és mellkasát többször megszúrta. A sértett ezt követően rövid időn belül életét vesztette.

A vádlottak ezt követően magukhoz vették a sértett laptopját és a garázsból elvitték a Ford Focus típusú személygépkocsiját, amivel a reggeli órákban Baranya vármegyébe közlekedtek egy ismerősükhöz, hogy rajta keresztül próbálják a személygépkocsit értékesíteni.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)