Életveszélyesen megfenyegette Lentiben az irodai alkalmazottat

2024. 04 22. 10:01

A Lenti Járási ügyészség emelt vádat.

A 36 éves lendvajakabfalvi férfi 2023. március 6-án délután, Lentiben egy irodaházban került vitába az ott dolgozó irodai alkalmazott férfivel, akit szidalmazott, meglökött, és az iroda berendezési tárgyait is összetörte, a sértett férfit pedig meg is fenyegette azzal, hogy ne merjen ellene feljelentést tenni, mert annak komolyabb következményei lesznek. A sértett férfi a történtekről értesítette munkáltatóját, aki bejelentést tett Lenti Rendőrkapitányságon, majd a helyszínre érkező járőröknek szóban beszámoltak a történtekről, amely alapján nyomozás elrendelésére került sor garázdaság vétsége miatt.

Másnap reggel a vádlott ismét az irodaházba ment, ahol a sértett irodájának bezárt üvegajtaja előtt arra kérte a sértettet, hogy engedje be, mert szeretné vele az előző nap történteket megbeszélni. Miután a sértett a vádlott kérését megtagadta, a vádlott számon kérte őt a rendőrségi feljelentés miatt, és arra kérte, hogy menjen be a rendőrségre és vonja vissza a reá terhelő kijelentéseit. Mivel a sértett ezt a kérést határozottan elutasította, a vádlott indulatba jött és – azért, hogy a sértettet valótlan tanúvallomás megtételére kényszerítse – hangosan a sértett és családjának megölésével fenyegetőzött.

A sértett a fenyegetéstől megijedt, próbálta a vádlottat nyugtatni, azonban ő továbbra is hangosan kiabált és megöléssel fenyegette a sértettet. Az irodavezető ez alkalommal is rendőrt hívott, és a vádlottat előállították.

A Lenti Járási Ügyészség a férfivel szemben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, melyben 10 hónap végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter ügyész)