Újra akcióban a gyűrűsi lótolvaj

2024. 04 15. 10:44

Próbaidő alatt sem maradt nyugton

Ragaszkodott a korábbi lótolvajlás helyszínéhez, a gyűrűsi méneshez.
Fotó: Zalatáj

Furcsa szenvedélynek hódol a gyűrűsi K.L. Tavaly ítélte el a Zalaegerszegi Járásbíróság, 7 rendbeli lopás vétsége, lopás büntette és állatkínzás büntette miatt halmozati büntetésként 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, ám annak végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Ez sem akadályozta meg abban, hogy ismét elkössön egy lovat a helyi vállalkozó méneséből. Megpróbálta értékesíteni, de nem volt szerencséje, most már óvatosabbak voltak az orgazdák. A rendőrök nyakon is csípték a lólopásra (is) szakosodott jóembert, de 72 óra elteltével szabadon is engedték, s a múlt pénteki busszal már haza is érkezett szeretett falujába, ám a hírek szerint az ott lakó emberek részéről nem kölcsönös ez a szimpátia.

Mivel K.L. jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, mostani tette súlyosbítja helyzetét.

Mindenesetre érdeklődtünk a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, hogy folyik-e büntető eljárás K.L. ellen. Sznopek Veronikától a következő választ kaptuk: „Elektronikus úton a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Ön által említett ügyben az alábbi linken elérhető hírt tettük közzé a rendőrség hivatalos honlapján.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elkotott-egy-lovat

További információt nem áll módomban adni.”

A linken egyébként a következő szöveg olvasható:

„Elkötött egy lovat

Kezdeményezték a letartóztatását a rendőrök annak a gyűrűsi férfinak, aki ellopott egy csikót, hogy eladja.

Egy férfi jelentette be a rendőrségen 2024. április 8-án, hogy elvitték az egyik lovát Gyűrűsön, a méneséből. Kiderült, hogy az állatot a sértett egyik alkalmazottja kötötte el a karámból, amit aztán megvételre kínált két közös ismerősüknek is. Egyikőjük sem vette meg a csikót, hanem azonnal értesítették a tulajdonost.

A nyomozók másnap el is fogták a 27 éves elkövetőt, akit lopás bűntett miatt hallgattak ki, nem tett beismerő vallomást. Mivel a fiatalembernek már korábban is volt hasonló ügye, ezért a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A lovat azóta sem találják. (Forrás: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)”

Az ügy részleteire és fejleményeire – mint a korábbi esetben is – visszatérünk.

E.E.

A témával összefüggő korábbi cikkünk:

Felfüggesztett börtönt kapott a gyűrűsi lótolvaj (2023.09.08.)