Türelmetlen motoros „leckéztette meg” a szabályosan haladó sofőrt Zalában

2024. 04 02. 09:20

A 48 éves búcsúszentlászlói férfi 2023. június 18. napján 13 óra 30 perc körüli időben motorkerékpárral haladt Zalacsány felől Zalaegerszeg irányába. Előtte haladt a sértett egy Dacia Logan típusú személygépkocsival, utasként feleségét szállítva. Mivel az útszakaszra 60 km/h sebességkorlátozást jelző tábla volt kihelyezve, a személygépkocsi sofőrje lelassított, amitől a motorkerékpáros ingerültté vált és az autó előzésébe kezdett.

Az előzés végrehajtása során a vádlott szándékosan és forgalmi ok nélkül nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sértett autója mellett, és elhaladása során egy alkalommal, jobb kezével szándékosan beleütött a sértett által vezetett személygépkocsi bal oldali visszapillantó tükrébe, amely ennek hatására behajolt, valamint a tükörlap abban elrepedt. Ettől a sértett nagyon megijedt és a figyelmét is elvonta a vezetéstől a váratlan helyzet, de személyi sérülés nem történt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)