Kollégáját is meglopta a visszaeső újudvari férfi

2024. 03 22. 10:20

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A 34 éves újudvari férfi 2023. július 3-án egy nagykanizsai pékségnél dolgozott éjszakai műszakban, amikor a munka végeztével megkérte áruszállítóként dolgozó kollégáját, hogy vigye ki őt a buszpályaudvarra. A gépkocsiban a vádlott észrevette, hogy kollégája ülésen hagyott mellényében benne van a pénztárcája, ezért annak érdekében, hogy a kocsiban egyedül maradhasson, közölte a sértettel, hogy nem siet az állomásra, ráér az áru kirakodása után is a buszállomásra vinni. A sértett ezért két helyen is kirakodott, amíg a vádlott magához vette a sértett mellényéből a pénztárcát a benne lévő 100.000 forinttal, okiratokkal és bankkártyával együtt, majd kiszállt a gépkocsiból.

A vádlott 2023 augusztusában és szeptemberében is több doboz, összesen 35.000 forint értékű bonbont rejtett a ruházatába egy nagykanizsai benzinkúton, ahol egy üdítőt kifizetett, majd távozott a csokoládékkal.

A vádlott férfi 2023. október 9. és október 11. napjai között négy alkalommal is bement egy nagykanizsai élelmiszer áruházba, ahonnan a ruhájába rejtve összesen 9 üveg  whiskyt és dezodorokat lopott el közel 87.000 forint értékben.

A vádlott az eltulajdonított termékeket a megélhetése biztosítása érdekében értékesítette.

A többszörös visszaesőnek számító, letartóztatott férfivel szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben 2 év 4 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter ügyész)