Lemázolták Tímeát

2024. 02 22. 09:17

„Szabó Tímea lakóparkja”. Pár perc alatt eltűntették a haragos feliratot.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Unalomig ismert a rémtörténet: a Római-parton a lakók többszöri kezdeményezése ellenére sem épült védőgát, holott a kampányban sok más mellett ezt is megígérte a Karácsony Gergely, Kiss László, Szabó Tímea trió (a főpolgármester, a kerületvezér és a körzet parlamenti képviselője). Így aztán pár hónapja, a Duna magas vízállása idején az itt élők, ahogy szokták, maguk szervezték meg a védekezést; töltötték, lapátolták, cipelték a homokzsákokat. Miközben a megáradt folyón önfeledten gondolázó Karigeri – helyettese, Tüttő Kata társaságában – látványos fényképeket posztolgatott a Facebookon. Legjobban azon akadtak ki az itteniek, hogy egyetlen hivatalosság sem látogatott ki az árvízi terepre.

Minap viszont váratlanul egy önkormányzati furgon állt meg a part melletti betonkerítésnél. Két marcona férfi szállt ki a kocsiból ecsettel, festékes vödörrel, s néhány röpke perc alatt eltüntették a falra mázolt haragos feliratot: „Szabó Tímea lakóparkja”.

Aztán, ahogy jöttek, elmentek.

Jé, errefelé sem kedvelik Szabó Tímeát? (Költői kérdés.) Másfél éve, amikor a kerületvezetés örvendezve bejelentette, hogy ötven év után újra megnyitják a római-parti plázst, Szabó honanya bikinis fotóval csalogatta a fürdőzőket. Csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy nagyobb esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek szivattyútelepe a strandtól pár utcával feljebb emberi ürülékkel kevert szennyvizet ereszt a folyóba. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolhatnak.

Jó szimatúak szerint ekkor fogalmazódhatott meg a Szabó Tímea lakópark elnevezés.

Pilhál György
Magyar Nemzet