A pacsai gyógyszerész sikere

2024. 02 22. 09:29

A fotón balról jobbra dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének tiszteletbeli alapító elnöke, Torjai Gábor, a pályázatot lebonyolító NERO Solutions Kft. ügyvezetője, dr. Lekszikov Gábor, Lukácsné dr. Fodor Enikő, a Magánygyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara összefogásával az elmúlt évben tizenharmadik alkalommal hirdettek meg pályázatot az Év gyógyszerésze címre.

A 13-as szám nem jelentett balszerencsét dr. Lekszikov Gábornak. A pacsai Fekete Sas Patika vezetője a második helyet szerezte meg ezen a megmérettetésen.

Az első erőpróbán a közönség szavazatai döntöttek a továbbjutó húsz gyógyszerészről. A második fordulóban tudományos dolgozat várt a továbbjutókra. Dr. Lekszikov Gábor a gyógyszeres terápia betartása, a beteg együttműködése, azt segítő lakossági gyógyszerellátás témakörében írt pályázatát kiválóra értékelte a bírálóbizottság, ami a második helyet jelentette.

Mint azt dr. Lekszikov Gábor elmondta, az elismeréshez a körzet polgárainak együttműködésére és támogatására is szükség volt.