Színház, kiállítás, zene a nagykanizsai tavaszi művészeti fesztiválon

2024. 02 20. 10:13

Charlie is a fellépők között lesz.
Fotó: Facebook

Színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit március közepétől Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál – közölte hétfőn sajtótájékoztatón a Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK) intézményegység-vezetője.

Koros Eszter felidézte, hogy a 2000-es évek elejétől rendezik meg Nagykanizsán a fesztivált, amelyet idén március 18. és április 5. között tartanak. A Kanizsai Kulturális Központ három intézménye, a HSMK, a Medgyaszay Ház, valamint a Móricz Zsigmond Művelődési Ház ad otthont a rendezvényeknek.

Kitért arra is, hogy a nagykanizsai programsorozat főtámogatója a város önkormányzata.

A rendezvények nyitányaként Kotnyek István festőművész, grafikus, szobrász 1990 és 1996 között készült színházi plakátjaiból nyílik tárlat, a művész ugyanis évtizedeken át a HSMK plakáttervezőjeként tevékenykedett. A helyi előadók közé tartozik a Farkas Ferenc Énekegyüttes, illetve a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar is, amelyek fellépnek a fesztiválon.

A színházi események között szerepel a Loupe Színházi Társulás Árvák című krimijének bemutatója, valamint a Vecsei H. Miklós és csapata által színpadra állított koncertszínházi program, amely Pilinszky János és Csoóri Sándor verseire épül. A zenei programokat az énekes-dalszerző kristoaf, Dés András kvartettje, valamint Charlie koncertje színesíti.

A gyerekeknek ad bábos koncertet a helyi Napsugár Együttes.