Kolbászkerítést ígér

2024. 02 09. 10:57

Bájos, amikor rablott vagyonok milliárdos haszonélvezője sírdogál a szegények nyomora miatt.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bezzegrománia után itt van Bezzegbulgária is – legalábbis Dobrev Klára szózataiban. „Ott tartunk, hogy már egy átlagos román vagy bolgár család is többet tud költeni, mint egy magyar” – kesereg közösségi oldalán a DK árnyékasszonya, aki szerint Orbán Viktor a képzelt ellenségek elleni küzdelmében csak a magyarokról feledkezett meg, így sikerült elérnie, hogy mi lettünk Európa szegényei. „Döntés kérdése, hogy ne így legyen – tájékoztat. – A mi ajánlatunk a mindennapok biztonsága, egy szociáldemokrata, európai Magyarország, ahol a fizetésekből és nyugdíjakból mindenki meg tud élni.”

Egy ijedt kommentelő: „Jaj, ne! Láttunk már ilyen Magyarországot a férjurától gázáremeléssel, vizitdíjjal, lovasrohammal.” Más lábjegyzetet fűz az ajánlathoz: „Mint az ura: hazudik reggel, éjjel meg este.” Egy hozzászóló azt írja, a bolgár és a román EP-képviselők talán nem blokkolják a saját országuknak járó uniós pénzeket.

Gondolom, ezt a „szociáldemokrata fordulatot” a Gyurcsány-párt vezényelné le. Az a felekezet, amelynek elnöke egy ízben már csődközelire gatyásította az országot. (Hogyan is beszélt erről Őszödön? „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

Hamis grafikonokkal kampányol és hatalmasakat csúsztat Dobrev Klára, írta nemrégiben Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő Gyurcsányné egyik szokásos jajveszékelése kapcsán. Megjegyezte, nem ártana a valós adatokat is megmutatni, meg azt is, honnan származnak. Az Eurostat adatbázisában nem szerepelnek ezek a „Dobrev-adatok”.

Bájos, amikor rablott vagyonok milliárdos haszonélvezője sírdogál a szegények nyomora miatt. Csak ne viszketne annyira a tenyerünk…

Pilhál György
Magyar Nemzet