Vásár és karácsonyi műsor Letenyén

2023. 12 19. 15:15

A gyermekek betlehemes műsora.

A Letenyei Polgári Egylet és a Mura Térsége Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fúvószenekar első alkalommal szervezett adventi programot, benne kézműves és termelői vásárral, illetve műsorral.

A templom előtti téren megtartott esemény felemelő hangulatban zajlott, a helyi közösség tagjai és a környékbeliek is szép számban képviseltették magukat, a kora délutáni kezdéstől egészen estig érkeztek folyamatosan az érdeklődők.

A szervezők standjánál meleg étellel, forralt borral, teával és sült gesztenyével várták a látogatókat, mellettük több mint tíz árus, őstermelő, kézműves kínálta portékáit: kürtőskalácsot, kézműves bejglit, forró csokit, forró puncsot, mézet, mangalica húsárukat, kézműves sajtokat, lekvárokat, savanyúságokat, szörpöket és különböző ajándéktárgyakat, például horgolt és kötött díszeket, ásványi ékszereket és kézműves gyertyákat. Mindemellett fotósarok és kézműves foglalkozás is várta a gyermekeket.

Műsorral készült az eseményre a közönségnek a Mura Térsége Tűzoltózenekar, illetve betlehemes játékot mutattak be a Letenyei AMI növendékei.

Jobbról Cseresnyés Péter, Vida László és Friman Martin.

Vida László, a Letenyei Polgári Egylet elnöke, a Fidesz helyi csoportjának vezetője az adventi rendezvény kapcsán elmondta, hogy nagy öröm volt látni a sok mosolygós, jókedvű, beszélgető embert, akik ellátogattak a programra. Igazi meghitt hangulat járta át a templom előtti teret.

– Szerettünk volna szervezni a letenyeieknek egy igazi karácsonyváró eseményt, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat, olyan programot, ami jó ideje hiányzott már a város életéből – tette hozzá. – A rendezvény sikere, mindannyiunk sikere volt, mert megmutattuk, hogy együtt mire vagyunk képesek. A résztvevők száma pedig felülmúlta a várakozásainkat. A közösség erejével sikerült igazi ünnepi hangulatot teremteni. Külön köszönjük az együttműködést Friman Martinnak, a zenekar és a zeneiskola vezetőjének, aki gondoskodott a színvonalas műsorról.

A rendezvényre ellátogatott Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

A szervezők köszönetet mondtak mindenkinek, akik bármilyen formában támogatták, segítették a rendezvény megvalósítását.

Számos őstermelő kínálta portékáit.
Fotók: zalakocka és Facebook/Vida László