„Sikerült minden problémán úrrá lenni”

2023. 12 18. 08:16

Ünnepi közgyűlés Zalaegerszegen

Az idei kitüntetettek.

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter december 15.-én, pénteken Zalaegerszegen.

Gulyás Gergely a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén azt mondta: 2020 tavasza óta nem tud normális mederbe visszatérni az európai élet.

Úgy fogalmazott: háborúk követik egymást, „az antik hagyományokra épülő keresztény Európa elsüllyedni látszik, sokszor az az érzésünk, hogy választott vezetői tudatosan akarják a víz alá nyomni”.

Emlékeztetett arra: Magyarország sokat tesz azért, hogy megmaradjon magyar és európai országnak. Ugyanakkor az adott település vezetőitől – polgármesterektől, országgyűlési képviselőktől, képviselő-testületektől és intézményvezetőktől – függ, milyen életet teremtenek a városokban és a falvakban, mennyire tudják biztosítani a fejlődést – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Pozitív példaként említette Zalaegerszeget, ahol szerinte kiválóan használják fel a lehetőségeket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén 2023. december 15-én.

A városban jól látható a fejlődés, amely Balaicz Zoltán polgármester időszakát jellemzi. Benépesült az ipari park, olyan vállalatok érkeztek, amelyeket világszerte a legjobbak között tartanak számon. Országos jelentőségű gyárak és a világtechnológia élvonalba tartozó vállalkozások kínálnak jó minőségű és jól fizetői munkahelyeket – mondta.

A zalai vármegyeszékhelyen jól hasznosult az a több mint 103 milliárd forint támogatás, amellyel a kormány hozzájárult a város fejlesztéséhez – fejtette ki Gulyás Gergely.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg (Fidesz-KDNP) polgármestere elmondta: a város fejlődése a külső nehézségek ellenére sem állt le.

Közös összefogással, szakértelemmel korrektséggel és őszinte kommunikációval „sikerült minden problémán úrrá lenni” – jelentette ki a városvezető.

A hagyományok szerint az évzáró rendezvényen adták át a Zalaegerszegért-díjakat. A díjak adományozásról 1993-ban döntött a közgyűlés. Az elmúlt 29 évben 248 magánszemély és 43 szervezet vehette át a díjat. Idén tíz magánszemély tevékenységét ismerték el Zalaegerszeg-díjjal.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a zalaegerszegi önkormányzat ünnepi közgyűlésén.

Zalaegerszegért-díjban részesült:

Éderné Vasáros Ágota, a csácsbozsoki közösség aktív szervezője, a Jószomszédok Park és a Jószomszédok Parki Party megálmodója

Góczánné Tóth Zsuzsanna, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club senior sportolója

Kámán Ferenc, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club Életmű Díjas vezetőedzője

Magyar János, szlovéniai, muravidéki testvérvárosunk, Lendva polgármestere

Miszory Béla, a Zalaegerszegi Vívó Egylet egyik alapítója, a kerekesszékes vívás vezetője

Ocsovai Grácián ferences szerzetes, az olai Jézus Szíve Plébániatemplom korábbi plébánosa

Papp Zoltán, a ZTE Tenisz Klub elnöke

Péter Zoltán, a ZTE FC korábbi válogatott labdarúgója

Pödörné Hajdu Ibolya, nyugállományú óvodavezető, a Zala Vármegyei 1956-os Hagyományőrző Egyesület alelnöke

Dr. Szittyai Borbála belgyógyász, háziorvos, állatvédő

Magyar János, a szlovéniai Lendva polgármestere (k), miután átvette a Zalaegerszegért-díjat a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén. Mellette Gulyás Gergely és Balaicz Zoltán.
Fotók: MTI/Katona Tibor