Az egy pont is számít

2023. 12 11. 08:34

A riválisok most is „segítettek”

Medgyes gólja egy pontot ért.
Fotó: ztefc FB-oldala

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A pontosztozkodással a lila-fehérek ugyan lezárták öt bajnoki mérkőzésen át tartó kudarcsorozatukat, de a nyeretlenségi szériájuk immár hat találkozóból áll.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Újpest FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 1755 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)

sárga lap: Mim (38.), illetve Kiss T. (83.), Csoboth (90.).

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Huszti (Ubochioma, 69.), Evangelu, Várkonyi, Medgyes – Sankovic (Spoljaric, 82.) – Mim, Bedi, Croizet, Sajbán – Németh D. (Mance, 58.).

Újpest FC: Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz, Kosanovic, Tamás (Simon K., a szünetben) – Varga B. (Kiss T., 62.), Mack, Onovo, Tajti (Hall, 77.) – Ambrose (Sasere, 93.), Csoboth (Mörschel, 93.).

Az első perctől érződött, hogy mindkét csapat nehéz helyzetben várta a mérkőzést, ennek megfelelően a játékszervezés szempontjából a stabil védekezés volt az elsődleges szempont. A felek kevés kockázatot vállaltak, anélkül pedig a felállt védelmeket nem sikerült feltörni. Az első 45 perc szinte teljes egészében helyzet nélkül telt el, mígnem közvetlenül a szünet előtt a kék-fehérek egy támadáson belül két ziccert is elrontottak, az Újpest előtt pedig egy lehetőség adódott.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, a fővárosiak az első helyzetüket kihasználva mégis előnybe kerültek. A góltól sem lett élénkebb a találkozó, ugyanúgy csendesen teltek a percek a két 16-os közötti mezőnyjátékkal. A játékrész derekán majdnem egyenlített a Zalaegerszeg, de Sajbán akrobatikus lövése a bal kapufát találta el. Az utolsó húsz percben az egyenlítés reményében próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni és támadólag fellépni a hazai csapat, ez viszont felkínálta a kontrázási lehetőséget az ellenfélnek, így a korábbiaknál élvezetesebb futball alakult ki a hajrára. A ZTE többször is közel járt a gólhoz, de Molnár bravúrral védte Sajbán fejesét, Evangelu bólintása után pedig a jobb kapufán csattant a labda. A 86. percben aztán Medgyes pontos lövése már utat talált az újpesti kapuba, így igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-2

Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 0-2

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2

szombaton játszották:

MTK Budapest-Debreceni VSC 2-1

ZTE FC-Újpest FC 1-1

pénteken játszották:

Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0

A 17. forduló programja:

december 16., szombat:

Fehérvár FC-Paksi FC 12.30

Kisvárda Master Good-Újpest FC 15.00

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 17.30

december 17., vasárnap:

Kecskeméti TE-Debreceni VSC 13.30

Ferencvárosi TC-Zalaegerszegi TE FC 16.00

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00