Klára asszony, a földügyi árnyéknépbiztos

2023. 11 15. 10:36

Dobrev Klára: európai, magyar, szociáldemokrata. És földügyi árnyéknépbiztos is…
Fotó: Facebook

Az árnyékkormány árnyékminiszterelnöke valószínűleg lassan fog öregedni. Ugyanis olyan vastag bőr van a képén, hogy az ellenáll a ráncosodásnak.

Dobrev Klára nemzetmentő kirohanása ezúttal a gyommal és dudvával borított Magyarország izzadtság- és véráztatta termőföldbe döngölt agráriumának végóráit vetítette a közvélemény elé.

„Visszafogjuk venni azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól” – utalt Klára asszony a termőföldre. A szocialista kormány idején történt külföldi zsebszerződésekről, s a vörösbárókról nem beszélt a harcos DK-s mezőgazdásznő.

S persze mindezt a szemlőhegyi árnyékasszony abban a zsidóktól felmenői által elrabolt villában spekulálhatta ki, amelyben kedves férje, Magyarország valaha volt egyik legrosszabb miniszterelnöke is az Orbán-rezsim megdöntésén munkálkodik.

A föld azé, aki megműveli – a jól ismert proletár jelszót emlegetve. Mondja ezt a milliárdos árnyékminiszterelnök…

Elképzelem Klára asszonyt gumicsizmában, overállban, szalmakalapban, ahogy éppen kapálgat a kukoricaföldön. Mert az az övé, ő műveli…

Ekler Elemér

 

* * *

Dobrev Klára: a föld azé, aki megműveli

 

A föld azé, aki megműveli, és „vissza fogjuk venni azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól” – mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció online is közvetített nyíregyházi rendezvényén.

Az EP-képviselő arról beszélt, hogy a 19. század vége, a 20. század eleje szinte a magyar mezőgazdaság virágkora volt, mert Magyarország volt Európa éléskamrája.

Az elmúlt 13 évben azonban nemcsak Lengyelország, de Románia is lehagyta Magyarországot a mezőgazdasági termelés teljesítményében – mondta. Az okokat kereső politikus kijelentette, a kormány nem vállal felelősséget azért, hogy „tönkretette” az ágazatot.

Az agráriumban szociáldemokrata fordulatra van szükség, aminek az egyik alapgondolata az, hogy „hagyjuk abba végre az ellenséggyártást” – érvelt. Hozzátette, a kabinet vidékfejlesztési és mezőgazdasági politikája azonban kimerül abban, hogy „mindenki mindenkiben ellenséget lát”.

Egy olyan kormány „ül a nyakunkon”, amely kizárólag a milliárdosok, a multik, a nagy vagyonnal és hatalommal rendelkezők érdekeit nézi, amelynek nem számítanak azok a milliók, akik egész nap „gürcölnek” – hangsúlyozta. A politikus hozzátette: a mezőgazdasági támogatások hetven százalékát a legfelső tíz százalék „nyúlja le”.

Az egyik legnagyobb gond az, hogy a mezőgazdaságban az embereknek „mérhetetlenül alacsony bérekért” kellene napi 14-16 órát dolgozni – mondta Dobrev Klára, aki tisztességes béreket ígért az agráriumban.

A klímaváltozás nem a jövőben fog megtörténni, hanem most, ezért fel kell készülni a szélsőséges évekre, a vízözönökre, az aszályokra, az újabb kártevőkre – hangsúlyozta. Dobrev Klára leszögezte, hogy a fejlesztési pénzeket arra kell fordítani, hogy a magyar agrárium az elkövetkező évtizedekben is versenyképes maradjon, és meg tudjon felelni a klímaváltozás miatt kialakult új követelményeknek.

A magyar vidék bezárult, mert bezárták a lehetőségeit. Egy kis faluban lakni egyet jelent azzal, hogy az ember rengeteg dologról lemond, ennek köszönhető az, hogy ürülnek ki a falvak – tette hozzá.

A DK azt szeretné, hogy a nagyvárosokban és a kis falvakban élők ugyanolyan lehetőségekkel rendelkezhessenek – mondta az EP-képviselő. (MTI)