Novák Katalin találkozója Fülöp belga királlyal

2023. 11 10. 09:38

Fülöp király fogadja a magyar köztársasági elnököt.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben Magyarország és Belgium „történelmi és diplomáciai kapcsolatairól” tartott megbeszélést Fülöp belga királlyal – erről a köztársasági elnök tájékoztatott az X közösségi oldalon közzétett üzenetében.

Novák Katalin a Brüsszel melletti laekeni királyi palotában tartott találkozót követően kiemelte: megtiszteltetés volt számára találkozni Fülöp belga királlyal.

Tájékoztatása szerint a belga uralkodóval a két ország közötti kapcsolatok mellett az Európai Unió Tanácsának spanyol, belga és magyar elnökségi triójának kiemelt kérdéseit is megvitatták.

„Brüsszeli látogatásom keretében találkoztam a belgák uralkodójával a leakeni palotában. A szívélyes hangulatú találkozón a történelmi, most egy évszázados diplomáciai kapcsolatok mellett az EU-s trió elnökségi felkészülés helyzetét is áttekintettük” – fogalmazott Novák Katalin az Instagramon közzétett üzenetében.

A köztársasági elnök látogatása alkalmával Rudolf osztrák-magyar trónörökös és Stefánia belga királyi hercegnő eljegyzési vacsorája menüjének egy eredeti példányát ajándékozta Fülöp belga királynak.