„Kína Szilícium-völgyében” tárgyal Orbán Viktor

2023. 10 19. 09:49

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (b) megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én.

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a „Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója” című kiállítást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A város vezetője bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági, üzleti együttműködési lehetőségekről.

Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, ahol 17 millióan laknak, így Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. Globális technológiai, kutatási, gyártási, pénzügyi, turisztikai és szállítási központ, kikötője a világ negyedik legforgalmasabb konténerkikötője.

A nap folyamán Orbán Viktor további tárgyalásokat folytat a térségben kínai óriásvállalatok vezetőivel, majd megtekinti a magyar Zoboki-Demeter építésziroda által tervezett Nanshan Kulturális Központot – közölte Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b) és Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (j) megbeszélést folytat a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én. Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b7), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (b5) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b6).
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán