Drogkereskedő diák ellen emeltek vádat Zalában

2023. 10 18. 11:17

Börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Interneten rendelt kábítószerrel kereskedett baráti körében egy keszthelyi fiatal, a Zala Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene – tájékoztatta a zalai vádhatóság szóvivője az MTI-t.

Jánky Judit közölte: a 18 éves keszthelyi fiatalember az egyik helyi technikum diákjaként tavaly szeptembertől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket, LSD-bélyeget, extasy tablettát, speedet és kokaint, hogy azokat értékesítse. A titkosított internetes oldalakról beszerzett kábítószerekért kriptovalutával fizetett.

Rendszeres vásárlói között keszthelyi barátok és ismerősök voltak, akiknek alkalmanként néhány gramm kokaint, 70 extasy tablettát és 40 gramm amfetamint értékesített. A kábítószerek ellenértékét – volt eset, amikor egyszerre 200 ezer forintot – a vásárlók a fiatal bankszámlájára utalták.

A kábítószert egyébként nem fogyasztó vádlott otthonában tartott házkutatás során a rendőrök még hatóanyagában is jelentős mennyiségűnek számító drogot találtak és foglaltak le.

Az vezetett a lebukáshoz, hogy a főként Hollandiából megrendelt kábítószerek tavaly ősszel nemzetközi postaforgalomban érkeztek Magyarországra. A Magyar Posta Zrt. vecsési központjában pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának ellenőrzése során kiszűrték a közönséges küldeményként érkezett leveleket.

A Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiséggel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, börtönbüntetés kiszabását indítványozva vele szemben. (MTI)