Vera Jourova kegyet gyakorol

2023. 10 02. 09:32

A Magyarországra guruló dollárokról nyilván nem hallott

Ez most nem jött be kedves Vera! A legközelebbi buktát remélhetőleg Lengyelországban szolgálják fel önöknek…
Fotó: Dursun Aydemir

Hatalmas kő esett le bizonyára a szlovákiai változásra szavazók szívéről, amikor meghallották, hogy Vera Jourová kijelentette: az Európai Bizottság elfogadja a választások eredményét.

Az Európai Bizottság korrupciógyanús ügyekkel terhelt múltú alelnöke kegyet gyakorolt. S mivel nem az általuk elképzelt és vágyott forgatókönyv szerint alakultak az eredmények, mutatóujjat a levegőbe bökve megjegyezte: „Tiszteletben tartjuk a szlovák választók akaratát. Lehetőségük volt az önálló döntésre, de a manipulációk magas szintje mellett.”

Ellenkező esetben, liberális győzelemnél nyilván a szombati szlovákiai választás demokratikus, kristálytiszta népünnepély lett volna.

Csak az a baj, hogy ismerjük az Európai Bizottság értékekért és az átláthatóságért felelős cseh biztosának ténykedését. Akárhogy is keressük, egyetlen mukkanását sem találjuk a magyar parlamenti választásokhoz fűződő guruló dollárok nevezetű beavatkozással kapcsolatban. Nyilván csak – szokásukhoz híven – hasonszőrű magyar elvtársnőjével, Donáth Annával csacsogott erről.

A hírek szerint Vera Jourova jövőre nem pályázik állásra az Európai Unióban. Egy rosszindulatú némberrel kevesebb lesz Brüsszelben.

Ekler Elemér