Újabb forgalmi rend változás az egerszegi Ady utcában

2023. 09 29. 11:15

Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló befejező munkálatok részeként, csapadékcsatorna gerincvezeték építése miatt 2023. október 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát, tehát az Eötvös utcából az Ady utca felé nem lehet kihajtani. A kivitelezéssel érintett útszakaszon,a munkálatok idején, a forgalmi rend megváltozásával kell számolniuk a gépjárművel közlekedőknek.

A kétnapos munka során:

  1. Az Ady utca Kazinczy tér (Rákóczi utca) és Iskola köz közötti szakasza kétirányú lesz!
  2. Az Iskola közben, a megszokott, vagyis az eredeti forgalmi rend szerint lehet közlekedni.
  3. A Tompa utca forgalmi rendje megváltozik, a Boschán Gyula köz és az Ady utca között forgalommal szemben (Az Ady utca felé), egyirányú
  4. A Boschán Gyula köz és a Kossuth Lajos utca között marad a korábbi egyirányú forgalmi rend (Kossuth utca felé).
  5. A Boschán Gyula köz két oldalán, az Eötvös utca és az Iskola köz felől, két forgalomirányító jelzőőr irányítja majd a forgalmat a munkavégzés idején.
  6. Az Ady utca Tompa utca és Iskola köz közötti szakasza egyirányú a Kazinczy tér felé.
  7. Az Eötvös utca zsákutcaként funkcionál. Az utcából gépjárművel az alábbi két útvonalon juthatnak ki a gépjárművel közlekedők. Egyrészt a Boschán Gyula köz – Tompa utca – Kossuth utca, másrészt a Boschán Gyula köz – Tompa utca (forgalommal szemben) – Ady utca – Kazinczy tér (Rákóczi utca) útvonalon.
  8. Az Eötvös utcába az ott lakók és az áruszállítók a Boschán Gyula köz felől tudnak gépjárművel behajtani, illetve szintén a Boschán Gyula köz felé (a forgalommal szemben) tudják az utcát elhagyni.
  9. A Mártírok útja felől az Eötvös utcába továbbra sem lehet behajtani.

Az Ady utca felújításának kezdetétől érvényben lévő, az utca Kisfaludy utca és Kazinczy tér közötti szakaszán, a parkolásra vonatkozó tilalom ezután is érvényben lesz.

Türelmüket, megértésüket ezúton is köszönjük!

ZMJV Önkormányzata