DK-osztályozó Keszthelyen

2023. 09 13. 08:56

A nagykanizsai Füle Mátyás a Davis Kupa-keretben

A sajtótájékoztatón balról Füle Mátyás, Nagy Zoltán és Piros Zsombor.
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Nagy Zoltán, a magyar Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya arra készíti fel a játékosait, hogy kemény ellenállásra számítsanak a törökök elleni, keszthelyi tenisz DK-osztályozón.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatón a többi között arról beszélt, a felkészülést úgy építették fel, hogy péntekre mindenki érje el a megfelelő formát, emellett hangsúlyozza a játékosoknak, hogy kemény ellenállásra kell számítaniuk, így kell fölmenniük a pályára, mert „a törökök igenis tudnak teniszezni”.

Nagy Zoltán elmondta, hogy vasárnap érkeztek Keszthelyre, de a tényleges munkát hétfőn kezdték el.

„Azóta készül a csapat, nagyszerű a hangulat, mindenki egészséges” – folytatta. Hozzátette, apróbb regenerációs teendők akadnak, ezeket kezeli az egészségügyi stáb, és úgy érzik, minden adott ahhoz, hogy jó mérkőzést játsszanak a törökökkel.

Ott volt a sajtótájékoztatón Piros Zsombor is, aki úgy vélekedett, jól sikerült a felkészülése, az elmúlt két hétben két komoly challenger-versenyen nagyszerű teniszezők ellen lépett pályára, és kezd visszatérni az az érzés, amely tavasszal volt, amikor challenger-versenyeket nyert.

„Kicsit furcsa, hogy most mi vagyunk az esélyesek, ez más dinamikát ad majd a mérkőzésnek” – mondta, majd úgy folytatta, az egész csapat bízik benne, hogy a helyi és környékbeli szurkolók igazi Davis Kupa-hangulatot varázsolnak majd a pályára pénteken és szombaton.

„Ez nagyon fontos lesz, mert bár esélyesebbek vagyunk, de látható, hogy a törökök sem feltett kézzel érkeztek. Szükség lesz a szurkolók biztatására” – hangsúlyozta.

Arra is kitért, hogy most először vannak így együtt a fiatalok, azaz nincs a válogatottal Fucsovics Márton és Balázs Attila sem. Mint megjegyezte, nincs közöttük vezéregyéniség, mindenki küzd egymásért és a csapatért.

A nagykanizsai Füle Mátyás óriási megtiszteltetésnek vette, hogy Nagy Zoltán felhívta őt, éppen egy külföldi versenyről volt útba hazafelé, amikor megtudta, hogy Keszthelyen játszhat a DK-csapatban. Ezzel, mintha egy álom valósult volna meg, igaz, keményen megdolgozott érte – mondta.

Füle Mátyás szülei is ismert sportolók voltak. Édesapja, dr. Füle Lajos élvonalbeli labdarúgóként is szerepelt, pályafutása során megfordult a Bp. Honvéd, az Olajbányász és a ZTE csapatában is. Édesanyja, Bogyai Anita a kosárlabda-pályán ért el sikereket.

A magyaroknál Marozsán Fábián (91.), Piros Zsombor (109.), Valkusz Máté (224.), Fajta Péter (548.) és Füle Mátyás (589.) léphet pályára a felújított Helikon Teniszklubban.

A török válogatottat Cem Ilkel (216.), Altug Celikbilek (258.), Yanki Erel (336.), Ergi Kirkin (342.) és Sarp Agabigun (1086.) alkotja.

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha megveri a törököket, februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért. (MTI, Zalatáj)