Miért akadozik az átvétel a zalaegerszegi hulladékudvarban?

2023. 09 01. 10:00

 

A felirat egyelőre megtévesztő az átvételt illetően.

Több panaszos észrevétel is érkezett szerkesztőségünkbe, hogy a zalaegerszegi, stadion melletti hulladékudvar nem tudja a korábbi szolgáltatását nyújtani.

Ennek okát próbáltuk keresni, de nem volt könnyű dolgunk, s igazán a probléma igazi gyökerét sem sikerült még megtalálni. Így a következő napokban folytatjuk érdeklődésünket az illetékeseknél.

Ami egyelőre biztos: július elsejétől a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. a terület gazdája és felelőse. A feladat a zalaegerszegi hulladékudvarnál eddig a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.-hez tartozott. A jelenlegi átmeneti állapotban bizonyos komponensek kiszállítása a telepről akadozik, így az újabb beszállítások átvételét fel kellett függeszteni.

Információink szerint hamarosan visszaállhat a régi rendszer, hiszen a szerződéskötések folyamatban vannak. Arra viszont számítani lehet, hogy az átvétel több időt vesz majd igénybe, mert a MOHU Mol Zrt. valószínűleg ragaszkodni fog a beszállításnál a mérlegeléshez.

Reméljük, hogy tényleg rövid időn belül rendeződik a helyzet, mert az ördög nem alszik. Vannak ugyanis, akik a könnyebb megoldást, az illegális hulladéklerakást választják majd.

Ekler Elemér

Reméljük mihamarabb visszaáll a régi rend.