„Tanár úr”

2023. 08 28. 09:24

Egyként lélegzett fel néző és szerkesztőség, amikor végre kívülről csukta be a stúdió ajtaját.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezúttal Apáti Bence publicistába, a Budapesti Operettszínház balettigazgatójába szállt bele a szakmai elfekvőben heverő Havas Henrik: „még részegen se tudnék annyi hülyeséget összehordani, ami a Hír TV-ben kívánatos. Egyébként magam helyett mindenkinek ajánlom Apáti Bencét, a rúdtáncost!” – írja közösségi oldalán a kétségbeejtő ember. A „Tanár úr”. Hogy miért éppen Apátin keresett fogást az egykori Heti hetes-sztár? Az se kizárt, azért, mert még mindig nem tudja feldolgozni Apáti egyik évekkel ezelőtti tudósítását, amely Vona Gábor Havas Henrikkel készített interjújáról szólt. Ebből idézek: „Havas elmondja Havasról, mekkora császár is volt ő, és hogy lényegében pontosan akkor halt meg a szakma, amikor kirúgták az ATV-ből. A Tanár úr természetesen mindenkit ismert, a Tanár urat mindenki szerette, valamint tisztelte. És nem volt olyan politikus, akivel ne haverkodott volna össze, akivel ne lett volna pertuban, és aki ne kérte volna ki a tanácsait […]”

Magam is láttam az említett interjút. Tragikus volt. Két unalmas ember idegesítette a nézőt csaknem egy órán át. Ami határozottan átjött a képernyőn, az az, hogy Havas tanár úr még tovább hülyült. Csak hát erről miért kell beszámolni a nagyérdeműnek? Legyen ez szűk környezetének és ápolóinak a gondja. Egyvégtében azzal kérkedett, hogy mekkora jólétben élt és él ma is, és hogy a kommunista rendszerben mekkora tótumfaktum volt, még az órát is hozzá állították.

Az irritáló szemüvegrágcsáló a jelek szerint képtelen felfogni, hogy pályája során mindvégig púp volt mindenki hátán. Egyként lélegzett fel néző és szerkesztőség, amikor végre kívülről csukta be a stúdió ajtaját.

Pilhál György
Magyar Nemzet