Büntetővízum

2023. 08 03. 09:36

Joe Biden kormányzatát arról kellene megkérdezni, hogy miért enged át ellenőrizetlenül hétmillió embert az USA déli határán.
Forrás: AFP

Lehetett tudni, hogy fogytán a washingtoni türelem, magyarázza tegnapi számában a Népszava az amerikai lépést, miszerint a magyar útlevelű személyek utazásiengedély-érvényességi ideje ezentúl két évről egy évre csökken. Az újság szerint ez teljesen rendben van, hisz „az mégiscsak nonszensz, hogy a magyar kormány kötelességének érzi ott szabotálni az amerikai külpolitikát, ahol csak tudja”.

Azt is megtudhatjuk, hogy a magyar hatóságok könnyelműsége miatt kémek és bűnözők juthattak be az Államokba.

„De hát mit is várhattunk volna – teszi hozzá a jól értesült szerző, Horváth Gábor –, a Fideszt az sem zavarta, amikor Tusványoson feltűnt a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György.” (Horváthékat annál inkább zavarta az elnöki kegyelemben részesülő Budaházy – őket viszont a román provokátorok nem zavarták.)
Kár, hogy a Belügyminisztérium kapcsolódó közleményét „elfelejtette” megemlíteni a cikkíró. Azt, hogy azért nem adjuk ki az USA-nak a kettős állampolgárságú honfitársaink adatait, mert az ő biztonságuk a tét.

Elvégre nincs garancia arra, hogy nem adnák át az adatokat Ukrajnának, ami alighanem súlyos következményekkel járna… (Persze hogy ezért áll most bosszút Joe Biden kormányzata.) Arról sem tesz említést a lap, amit a Counterpoint Institute ír a Twitter-oldalán:

Biden hétmillió embert enged át ellenőrizetlenül a déli határon. De megbünteti a NATO-szövetséges Magyarországot, mert nem eléggé háború- és LMBTQ-párti.

A mi ügynökbaloldalunk sem lehet felhőtlenül boldog, hiszen ezentúl minden egyes fejtágításra új vízumot kell igényelniük. Hazát árulni sem könnyű.

Pilhál György
Magyar Nemzet