Boér Gábor: a ZTE motivált és sikerre vágyik

2023. 08 03. 08:49

Sziklaszilárd védekezésre és hatékonyabb támadójátékra lesz szükség, hogy továbbjusson a ZTE.
Fotó: Davor Javorovič/PIXSELL

A hazai pálya előnyét kihasználva szeretné megfordítani a horvát NK Osijek elleni párharcot a ZTE labdarúgócsapata a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában az eszéki egygólos vereséget követően.

Boér Gábor vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a horvátországi találkozón sikerült megközelíteni labdabirtoklásban az ellenfelet, de most több akciót és támadást vár a csapatától, mert az első felvonás alkalmával „a hatékonyság nem volt megfelelő”.

„Nem jó érzés, hogy az elmúlt napok két veresége után következik a csütörtöki visszavágó, de az eszéki csapatot és a hazai bajnokságot külön kell kezelni. Az Osijek egy nagyon erős, a ZTE-nél magasabban jegyzett csapat. Megfelelő játékkal a visszavágón szeretnénk elérni a szintjüket és eltüntetni a két gárda közötti különbséget” – fogalmazott a zalaegerszegi tréner. Annak kifejezetten örült, hogy a bajnokságban két forduló alatt kilenc gólt szerző rivális mindössze egyszer volt eredményes ellenük.

Az egerszegiek hazai pályán a Kisvárda elleni 2-0-s vereséggel kezdték az OTP Bank Liga új idényét.

Boér Gábor nagyon bízik abban, hogy a nagyszámú jegyértékesítésnek köszönhetően jó hangulat lesz a pályán, mert mentálisan sokat jelent a játékosoknak a szurkolótábor és a biztatás, ami átsegítheti őket a mélypontokon.

Tajti Mátyás, a ZTE játékosa arra számít, hogy képesek lesznek jobban teljesíteni az első mérkőzéshez képest. Akkor kellett egy félidő, hogy bátrabbak legyenek, a visszavágón viszont az elejétől szeretnének úgy játszani, mint az első meccs második félidejében.

A középpályás szerint a két vereség miatt nincs rossz hangulat az öltözőben. Nem tekinti kudarcnak a múlt csütörtökön kapott egy gólt.

„A csapat nagyon éhes, talán meg is tudunk lepni mindenkit” – jegyezte meg a 25 éves Tajti.

Az NK Osijek sajtótájékoztatóján Stjepan Tomas vezetőedző azt mondta, nagyon kemény mérkőzésre számít, mivel a ZTE szervezett csapat. Szerinte az egygólos előny még nem jelent semmit, a ZTE-től támadóbb futballt vár, hogy ledolgozza a hátrányát.

A horvát tréner szerint a Zalaegerszeg legnagyobb erőssége a játékosok fizikai állapota, Sajbán Mátét pedig külön kiemelte, mint aki „kiválóan reagál a magas labdákra”. Összességében kompakt, erős, masszív együttesnek tartja a Magyar Kupa címvédőjét.

A sajtótájékoztatón Sime Grzan, a korábban fél évet a ZTE-ben is eltöltött horvát támadó arról beszélt, hogy itteni szereplése miatt ismeri a kék-fehérek játékosokat, jónak tartja a csapatot. Megjegyzése szerint ennek ellenére győzelmi céllal érkezett Zalaegerszegre az NK Osijek.

A Zalaegerszeg-NK Osijek mérkőzés, amelyet az M4 Sport közvetít, csütörtökön 18.45-kor kezdődik. A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a török Adana Demirspor vár a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének következő körében. Múlt csütörtökön 1-1-es döntetlennel ért véget a kolozsvári első meccs.