Dr. Fodor Csabáék a bosszú csapdájában?

2023. 07 11. 15:06

Csődközelben a Kanizsa Aréna

Távolban a Kanizsa Aréna. Távolban a megoldás is?
Fotó: MTI/Varga György

Újabb botrányos helyzet van kialakulóban Nagykanizsán. Erre utal Balogh László polgármester közösségi oldalán megjelent nyílt levél, ami a Kanizsa Aréna csődközeli helyzetét jelzi:

„Tisztelt kanizsaiak!

Csődközeli helyzetbe sodorta a Kanizsa Arénát a várost vezető baloldali ÉVE-frakció. Fodor Csabáék még májusban döntöttek a létesítményt működtető cég felszámolásáról és az ügyvezető azonnali menesztéséről. A jelek szerint azonban – annak ellenére, hogy több jogot végzett képviselő ül a frakcióban – a jogi következményekkel nem számoltak…

A Kanizsa Aréna új ügyvezetője, s egyben végelszámolója, Karácsony Károly levélben fordult hozzám, melyben a cég fizetőképességének megőrzése érdekében az eredeti ütemezéstől eltérve 22,5 millió forintos támogatást kért.

Az önkormányzat azonban sajnálatos módon nem tud a kérésnek eleget tenni, mivel a helyi rendelet szerint nem adható önkormányzati támogatás, amennyiben végelszámolási eljárás van folyamatban egy cég ellen, és a meglévő támogatási szerződéstől is kötelezően el kell állni ebben az esetben. Mindez pedig azt jelenti, hogy az idén eddig kifizetett pénzt (45 millió forintot) is vissza kell utalnia a létesítményt üzemeltető kft.-nek.

Joggal merül fel a kérdés: ezzel nem számoltak Fodor Csabáék?! Vagy az ÉVE-frakció tagjait teljesen elvakította a politikai bosszú, s csak az vezérelte őket, hogy végleg tönkretegyék az amúgy rendkívül sikeres rendezvényeknek helyet adó Kanizsa Arénát?! Csak azért, mert a létesítményt a Fidesz-kormány építtette a kanizsaiaknak?!

Elkeserít, hogy Fodor Csabáék politikai céljaik megvalósítása érdekében veszélyeztetik a Kanizsa Aréna létét, s az ott dolgozók megélhetését. Bizonytalanságba sodorták a bérlőket, a már lekötött rendezvények szervezőit, s azokat a sportegyesületeket is, melyek otthonra leltek az Arénában.

Bízom benne, hogy az ÉVE-frakció tagjai felülkerekednek önös politikai érdekeiken, és sikerül a fennálló helyzetet mindenki számára megnyugtató módon rendezniük! Amennyiben meggyűlik a bajuk a feladattal, a Fidesz-frakció szívesen segít a probléma megoldásában.

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere”

* * *

Természetesen megkeressük ebben az ügyben is dr. Fodor Csabát, az ÉVE frakcióvezetőjét, aki nemrég ígéretet tett arra, hogy augusztus végén, szeptember elején egy átfogó interjú keretében válaszol kérdéseinkre a frakció eddigi várospolitikájával kapcsolatban.

Ekler Elemér