Mi a valódi helyzet a Kanizsa Rehabnál?

2023. 07 10. 09:28

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere közösségi oldalán nyílt levélben foglalkozott a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél kialakult helyzettel. (A Zalatáj nemrég közölt cikket e témában – a szerk.)

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Tisztelt kanizsaiak!

Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél. A cégnél felrobbant az a bomba, amely már jó ideje ketyegett…

A júniusi soros közgyűlésen Szirtes Balázs, a Kft. ügyvezetője lemondott tisztségéről. A bejelentés váratlanul ért, bár voltak jelek, amelyek semmi jót nem vetítettek előre. Ilyen volt például, hogy az Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett e-beszámolók között a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. beszámolójának kiegészítő mellékletében szereplő adatok nem egyeztek a Közgyűlés által elfogadott adatokkal.

Szirtes Balázs 2019-es kinevezése óta többször felmerült, hogy a cég működését komoly problémák nehezítik. Ezt persze az ügyvezető és az őt kinevező ÉVE-frakció is mindvégig bőszen tagadta. Szemmel láthatóan azonban egy ideje nem volt meg az összhang a várost vezető baloldali frakció és Szirtes Balázs között. Ezt támasztja alá az is, hogy a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. ügyvezetője kimaradt a májusi »pénzesőből« a 4 havi jutalmat és a 15%-os béremelést (januárig visszamenőleg!) Fodor Csabáék a többi önkormányzati cégvezetőnek igen, Szirtes Balázsnak azonban nem szavazták meg.

Nem szeretnék alaptalan feltételezésekbe bocsátkozni, ezért kértem a cég új ügyvezetőjét, Balogh Csaba urat, hogy tájékoztasson a Kanizsa Rehab jelenlegi valós pénzügyi helyzetéről! Az elmúlt 42 hónap gazdálkodásáról, a működést érintő esetleges anomáliákról kértem részletes, mindenre kiterjedő beszámolót.

Bízom abban, hogy végre tiszta képet kapunk az önkormányzati tulajdonú cég működéséről, s kiderül, hogy mi az igazság, s mi az, amit Fodor Csabáék esetlegesen próbálnak elkendőzni a nyilvánosság elől.

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere”

 

A témával összefüggő korábbi cikkünk:

Nagykanizsán a helyzet változatlan (2023.06.28.)