Két figyelemre méltó aljasság az agilis kontinensasszonykától

2023. 03 01. 08:51

Inkább a családi cégügyletekről írjon, Katalin!
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Megfigyeltem, a Brüsszelben ármánykodó momentumos Cseh Katalin Face­book-munkássága rendre két témakört ölel fel: hol az uniós parlament mennybemeneteléről ír, hol a piszok Orbán-kormányról, amely örökké tengelyt akaszt a kontinens vezérkarával.

A napokban két figyelemre méltó aljasságot posztolt az agilis kontinensasszonyka. „Sosem volt még ilyen fontos hallatni a hangunkat, megmutatni Európának és a világnak is, hogy van egy másik Magyarország – írja. – Nem hagyhatjuk, hogy a fideszes hazugsággyár meghamisítsa a háború és a háborús bűnök valóságát. Amit Ukrajnában láttam, az köszönőviszonyban sincs azzal, ami Rogán Antal propagandagépezetéből ömlik.”

Hogy mit látott Katalin asszony Ukrajnában, az nem derül ki a dolgozatból, ahogyan az sem, hogy mi „ömlik Rogán Antal propagandagépezetéből”, de ez nem is fontos. A statuálás a lényeg – már Pelikán lánya is megmondta… És Cseh Katalin statuál. Ítélkezik.

Pár nappal korábban meg ekképp merengett az uniós delnő: „Ukrajna népe és a kárpátaljai magyarok azért harcolnak, azért áldozzák az életüket, mert az Európai Unióhoz akarnak tartozni. A történelem egyik legsikeresebb együttműködéséhez, ami békét hozott egy száz éve háborúzó kontinensre, ami jólétet és biztonságot ad a polgárainak.”

Értjük, ugye? A kárpátaljai magyarok nem azért halnak meg, mert erőszakkal a frontra viszik őket, dehogy. Azért halnak meg, mert mindenáron az Európai Unióba igyekvő Ukrajnához akarnak tartozni. Ahhoz az országhoz, amelynek ők csupán másodrendű állampolgárai; nyelvüket, nemzeti jelképeiket nem használhatják, ellenben nagyszerű golyófogók az orosz fronton.

Inkább a családi cégügyletekről írjon, Katalin!

Pilhál György
Magyar Nemzet