A ZTE az első elődöntős

2023. 03 01. 08:17

A legjobb négy közé jutott a kupában a ZTE. Folytatás a bajnokságban Pakson.
Fotó: Dömötör Csaba

A Mezőkövesd legyőzésével a Zalaegerszeg labdarúgócsapata jutott elsőként a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe.

A kövesdiek a bajnokságban legutóbb szeptember végén kaptak ki házigazdaként, ezúttal viszont nem tudtak élni a pályaelőnnyel, igaz, a szokásos alapcsapatból többen a kispadon kezdtek és csak a hajrára álltak be.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)

Mezőkövesd, v.: Káprály

gólszerzők: Molnár (70.), illetve Sankovic (24.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti (90.)

sárga lap: Drazic (69.), illetve Gergényi (42.), Lesjak (69.), Szendrei (78.)

Mezőkövesd:

———-

Tordai – Zahary (Kállai, 79.), Lukic, Beriasvili, Vajda – Brtan (Karnyicki, 83.), Ephestion (Bobál G., 79.), Da. Babunski (Filip, 64.) – Molnár G., Drazic, Besirovic (Cseri, 64.)

Zalaegerszeg:

————-

Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi – Mim (Ubochioma, 73.), Szenderi, Sankovic, Tajti – Szalay (Huszti, 82.), Ikoba

Az első percben nagy helyzetbe került a ZTE, de Tajti kiugratását követően nem volt pontos Mim távoli lövése, így kimaradt a lehetőség. Ezután sokáig nem kerültek veszélybe a kapuk, a mezőnyben folyt a játék, közepes iramban. A kezdeményezőbb ZTE került előnybe a félidő közepén, Sankovic csapott le dinamikusan a jobb oldali beadás után kifejelt labdára, majd a 16-oson belülre betörve 14 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt. A játékrész további részében is a zalaegerszegiek irányítottak, agresszív középpályás védekezésük hatékony volt, a kövesdiek nehezen, gyakorlatilag csak az utolsó pár percben tudtak eljutni a vendégek kapuja elé.

A szünet után folytatta a letámadást a Zalaegerszeg, igyekezett labdát szerezni az ellenfél térfelén, abból megindulni, és ez többször sikerült is neki. Ennek ellenére akadt helyzete a Mezőkövesdnek is, majd a hazai csapat szabadrúgásból egyenlített: Molnár tekert húsz méterről a bal felső sarokba. Nem sokáig örülhetett azonban a vendéglátó együttes, Tajti több hazai védőt kicselezve lőtte ki a hosszú sarkot, labdája a bal kapufáról került a kapuba.

Az utolsó tíz percben lendületesen támadott a Mezőkövesd, több gólszerzési lehetősége akadt, de ezek kimaradtak, a túloldalon viszont Ikoba, majd Huszti is betalált.

A negyeddöntő további programja:

szerda:

Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 17.00

Paksi FC-Vasas FC 20.00

csütörtök:

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.