Külföldről szervezett terror akció lehetett a hétvégi budapesti antifa támadás

2023. 02 15. 10:24

December óta készültek az európai szélsőbalos csoportok

Nem csak egy alkalommal és nem csak Budapesten, hanem Innsbruckban, Bécsben és Linzben is összejöttek európai antifa szervezetek, hogy közösen készüljenek a február 11-i budapesti Becsület Napjára, vagyis az antifa ellentüntetésre – tudta meg a PestiSrácok.hu. Bár az akcióra több szervezet is toborzott embereket, köztük a Jámbor Andrást parlamentbe juttató Szikra, és szélsőbaloldali politikus által alapított Mérce és annak antifasiszta alblogja, a Tett is, a hazai szervezetek közül a tüntetést az Autonómia Csoport és az Európai Baloldal névre keresztelt új kommunista párt vállalta magára. Valójában azonban az érdemi szervező munka külföldön folyt, méghozzá az Ausztriában komoly belbiztonsági kockázatot jelentő, európai antifákat is összefogó „Platform Radikale Linke” által. Az egyik legjelentősebb anarchista, antifasiszta platform szinte hetente szervez Európa szerte hasonló balhékat. Mindezek fényében szerencsésnek mondható, hogy Budapesten három súlyos sérülttel megúsztuk az antifa magyarországi szintlépő bemutatkozását.

Azt már részletesen bemutattuk, hogy haza antifasizmushoz köthető oldalak, csoportok miként szerveződnek Magyarországon az Autonómia Csoporttól a napjainkban éttermeknél, kaszinónál felforgató és pedagógus tüntetésekben is mozgolódó Szikra Mozgalom és miként vélekedik parlamentbe juttatott képviselőjük, Jámbor András az utcai botránypolitizálásról és szélsőbalos anarchiáról.

Azt azonban látni kell, hogy idehaza nem filozófia vagy politológia hallgató Tett blogot írogató anarchisták a legveszélyesebbek,  hanem külföldi kapcsolataik és az azok által ide teleportált felforgatók. Mint ismert a rendőrség által legalább 15 fősnek becsült viperás, boxeres verőember csapat elfogott négy tagja közül három külföldi antifa. Korábban lapunk főmunkatársa, Jurák Kata írt tényfeltáró cikket arról, milyen zavarkeltésre készül Budapesten a külföldi politikai befolyásolásra létrehozott  USAID – amelynek vezetője érdekes módon szintén február 11-re időzítette, hogy Twitter oldalán bejelentse, olyan Soros szervezetekkel mint az Amnesty vagy az antifák jogaiért is nyíltan harcoló Helsinki Bizottság ezúttal éppen LMBTQI+ jogokról készül fontos megbeszélésekre, egyeztetésekre Budapesten.

Az új baloldal és antifa magyarországi szervezkedése, olyan külföldi közreműködő szervezetekkel, amelyeket más országokban már terror szervezetek nyilvánítottak, külföldi jogvédőnek beállított nyíltan politikai befolyásra törekvő civil szervezetek térnyerése, terjeszkedése és az általuk gerjesztett utcai botránypolitizálás egyértelműen mutatja, hogy a háttérben a valódi szándék a belbiztonság gyengítésével és folyamatos utcai botránypolitizáló hergeléssel a jobboldali kormány megdöntése. Mivel a magyar baloldali pártok ehhez önállóan impotensnek bizonyultak, egyre drasztikusabb módokon külföldi támogatást vesznek igénybe.

Míg a radikális jobboldal ellen nácizással, klasszikus antifa balhékkal hangolnak. Egy fokkal konszolidáltabb formában nyomja az ugyan azon hálózatból kinőtt Szikra, akik kifejezetten a polgári jobboldal ellen indítottak támadást utcai akcióikkal.

Megmutatjuk, hogyan zajlott a külföldi beavatkozás, sőt mi több, a szervezés dandárja külföldi antifa szervezetek irányításával.

Mivel kutatásunkban odáig már eljutottunk, hogy kitörés napi antifa tüntetés szervezője „papíron” az Autonómia Csoport, az ő kapcsolati hálójukat kezdtük el feltárni. Nyilvános Facebook oldaluk transzparencia oldalát és annak adatait vizsgálva több helyen is ráakadtunk a „Platform Radikale Linke” ismert ausztriai szélsőbalos, anarchista platformra, amely az európai antifa szervezeteket is összefogja.

A PS megtalálta, hogy a hétvégi budapesti akcióra december eleje óta készültek, a „Platform Radikale Linke” szervezésében három előzetes információs gyűlést is tartottak, december 11-én, január 25-én és január 28-án. Vagyis kimondható, hogy a legkevesebb hét ember brutális összeverésével végződő antifa megmozdulást külföldi irányítással a legjelentősebb európai antifa szervezetek vették a kezükbe.

Az Autonómia Csoportot több nemzetközi antifa szervezet is megjelöli, hivatkozza.

A „Platform Radikale Linke” honlapján a szervezetek menüpont alatt öt csoportot találunk: antifa15, Antifa Recherche Wien, autonome antifa, autonome Wienzeile, valamint Stop Deportations Vienna. Közülük az “autonome antifa” aktívan foglalkozott a budapesti üggyel. December elsején tették közzé egy meghívót. Ebből kiderül, hogy december 11-én Bécsben jöttek össze európai antifa szervezetek képviselői, köztük egy magyar – hogy a budapesti február 11-i  akciót előkészítsék. Egy nappal később  Innsbruckban (a német határ közelében) találkoztak és folytatták a szervező munkát. És tervben volt egy grazi és egy salsburgi megbeszélés is.

Hogy ezek megvalósultak-e, arra vonatkozóan nem találtunk adatot. Külön kiemelték, hogy havi rendszerességgel találkoznak – több európai antifa szervezet képviselői – egy bécsi antifa kávézóban, a rendezvények főszervezője pedig a „Platform Radikale Linke”.

Azt már előző cikkünkben is megmutattuk, hogy január 25-én Budapesten a Gólyában volt egy előkészítő est, ahol szintén osztrák tesók is jelen voltak. Most megtudtuk, hogy nem ez volt az utolsó egyeztetés.

A „Platform Radikale Linke” január 28-án még egy megbeszélést szervezett Linzben.

Azért az utolsó napokban még rásegítettek kicsit biztos, ami biztos és kipakoltak egy toborzó posztot február 11-re Budapestre.

Több olyan képet is találtunk a fentebb említett antifa csoportok nyilvános felületein, amelyeken külföldi antifák Budapesten parádéznak, illetve Budapestnek üzennek.

Érdekesség, hogy német sajtóban illetve német közösségi oldalakon is írnak arról, hogy német antifák randalíroztak Budapesten és elismerősen szólnak a magyar hatóságokról, amelyeknek egy-két nap alatt több német erőszakos anftifa bőnözőt sikerült kézre, miközben a német rendőrség nem tud eredményeket felmutatni.

Aki még mindig kételkedne abban, milyen veszélyeket rejt az antifa erősödése Magyarországon, annak érdemes elolvasnia a Szentkorona Rádió honlapján megjelent elemző írást, amelyben felidézik, milyen felforgatás köthető az antifához az USA-ban, ide értve a BLM mozgalmat. Hogyan támadtak egyszerű bolttulajdonosokra vagy imádkozó családokra, s történt ugyan ez Franciaországban az elnökválasztáson, Le Pen második fordulóba jutása után. A cikk arra is rávilágít, hogy a jelentős nemzetközi antifa harcosokat kurd terrorista szervezetek képzik ki. A cikk azt is felidézi, hogy a nyugati antifa szervezeteket az a  Alliance for Global Justice  pénzeli, amely a nyílt Társadalom Alapítvány leányszervezete.

Mellesleg a kommunista Kurd Népvédelmi Egységek zászlója a hétvégi antifa tüntetésen is megjelent. Az Anatómia mellett szervezést magára vállaló új kommunista párt, Európai Baloldal nevet viselő szervezet egyik vezetője, a tapolcai születésű Noé Krisztina lengette, már nem először.

Noé Krisztina a kommunista eszméket valló országos politikai babérokra törő Vajnai Attila felesége. Ő üzemelteti az Antifa Action Red Left magyar antifa közösségi oldalt. Privát profilja bejegyzései alapján az idei évben bejárták Európát pártjuk európai kapcsolatait építve.

S mily meglepő, hogy Noé Kriszta december 11-én, amikor az aurópai antifa szervezetek Bécsben szervezték a budapesti balhét, bécsi kávézásról posztolt és naná, hogy január 25-én a Gólyában is ott volt.

Folytatjuk!

Füssy Angéla
PestiSrácok