Itt nem lesz Majdan, marad a jelen!

2023. 02 15. 08:36

Csak semmi export!

Samantha Power Barack Obama arab tavaszos szélhámosságánál edződött…
Fotó: MTI/EPA/Dumitru Doru

Megspórolhatott volna egy utat a demokráciaterjesztési céllal Budapestre látogató amerikai USAID-vezető, Samantha Power, ha előzőleg belelapoz egy magyar históriás könyvbe, esetleg csak szimplán tájékozódik nemzetünk rögeszmés szabadságvágyáról, hőseiről, honvédő harcairól. Ebben az esetben ugyanis megtudhatta volna, hogy a magyarság nem vevő semmiféle exportált demokráciára. Jól elvagyunk a sajátunkkal.

Ehhez képest Samantha asszony tett egy kört minálunk, csillogó szemű ifjakkal, sopánkodó „civil” szervezetekkel egyeztetett, majd a vizitet követő sajtótájékoztatóján kijelentette: aggódik a dolgok itteni állása miatt. Legfőképpen a média és a civil szervezetek helyzete aggasztja.

Ismerjük az ilyen értünk aggódó szólamokat, kiskezitcsókolom. Nem a hathúszassal jöttünk, hülyítettek bennünket már éppen eleget. (Mellesleg nem csak mi vagyunk így ezzel – számos ország tiltotta már ki területéről a USAID aggodalmaskodóit, mondván, elvannak az ő „demokráciaötleteik” nélkül is, tartsák meg maguknak.)

Nem ejtettek bennünket a fejünkre, Mrs. Power. Pontosan tudjuk, hogy Soros Gyuri bácsiék, ha nehezen is, de ráébredtek: a mai ellenzékkel nem tudják megbuktatni az Orbán-kormányt. Kidobott pénz. (Vezérük, a kétségbeejtő LáriFeri csak tovább erősíti a nemzet egységét.) Sőt már arra is rájöttek, dollármédiájuk is csak a pénzt viszi, infantilis álhíreikben saját maguk buknak orra.

Küldték tehát önt, a rutinos demokráciaexportőrt, aki annak idején Barack Obama arab tavaszos szélhámosságánál edződött. Majd jött a Majdan… Csalódni fog, asszonyom, itt nem lesz Majdan! Marad a jelen.

Pilhál György
Magyar Nemzet