A félidején túl van a zalaegerszegi városépítő program

2023. 02 03. 08:00

Sajtótájékoztató a Budai völgy utcában.

A tervezett beruházásoknak több mint fele megvalósult már Zalaegerszegen, a mintegy 15 milliárd forintból elindított Kovács Károly Városépítő Programban – mondta el a város polgármestere csütörtökön.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a program újabb elemének, a Budai völgy utcában elvégzett útrekonstrukciós munkák helyszínén beszélt arról, hogy az arányos városfejlesztést szem előtt tartva indult el 2021-ben a városépítő program. Ennek figyelembe vételével Zalaegerszeg minden településrészén megvalósulnak út-, járda- vagy parkolóépítések, illetve felújítások, összesen 91 helyszínen.

A városvezető az MTI kérdésére hozzátette: a fejlesztési program 2024 végéig tart, a tervezett beruházásoknak már több mint a fele megvalósult.

Szilasi Gábor, az érintett településrész önkormányzati képviselője kifejtette: a Budai völgy utcában a gyorshajtók, a vízelvezetéssel kapcsolatos problémák és a szűk úttest miatt érkezett a legtöbb jelzés az itt élőktől, ezért korábban már fekvőrendőrt helyeztek el egy részen. A több mint 35 millió forintból megvalósult rekonstrukciós beruházás során több helyen is új aszfaltburkolatot kapott az utca, egyes részeken kiemelt szegéllyel vezetik le a lezúduló csapadékot, illetve rövidebb támfalat is kellett emiatt építeni, de több helyen kitérőket is kialakítottak, hogy az egymással szemben közlekedő járművek elférjenek. (Forrás: MTI)

A tervezett beruházásoknak a felén vannak túl.
Fotók: Balaicz Zoltán FB-oldala