„Haladgat a munka”

2022. 12 12. 08:43

Már ennek is örülnek az Átalszegett utcában

Állványzat az épület keleti oldalán. A közös képviselő szerint az állványépítők hamarosan levonulnak.
Fotó: Zalatáj

Az elmúlt évek kálváriája után már annak is örülniük kell az Átalszegett utca 33-as számú épület lakóinak, ha két-három munkás próbálja elvégezni azt a munkát, amit az azóta csődbe ment „kivitelező” elmulasztott.

A zalaegerszegi társasház felújításának vesszőfutásával éveken keresztül foglalkoztunk (a részletek olvashatók honlapunkon: www.zalatajkiado.hu).

Azért nem árt összefoglalni a lényeget a Zalatáj nyomtatott változatának olvasói számára is.

Három éve annak, hogy először írtunk az Átalszegett utca 33-as számú ház 2017-ben kezdődött felújításáról. Pontosabban annak félbeszakadt szigeteléséről, renoválásáról. Nem sokáig tartott ugyanis a munka, mert a munkások levonultak területről, miközben a lakóközösség már átutalta T.N. vállalkozónak a felújítás teljes költségét.

Hosszas egyezkedés, ígérgetés, majd pereskedés kezdődött. A bíróságon az a döntés született, hogy a vállalkozó cége fizessen meg a felperesnek 16 millió 792 ezer forintot, ennek késedelmi kamatát, közel 2 millió forint plusz ÁFA perköltséget és 1 millió forint kereseti illetéket az állam javára.

A lakóközösség a végrehajtás során hozzájutott a megítélt összeghez. Ám az elmúlt évek alatt jelentősen emelkedtek az építési anyagok árai, s a bérek, így az összeg nem lesz elég a teljes felújításhoz, de a munkát folytatják.

Szalai Béla, a kertvárosi társasház közös képviselője a napokban ezt mondta a felújításról:

– Haladgat a munka, aminek folytatását az időjárás befolyásolhatja. A kivitelező ígérete szerint az épület szigetelése, színezése tavasszal elkészül.

Ekler Elemér